Операцията бележи значителна ескалация на напрежението от страна на администрацията

...
Операцията бележи значителна ескалация на напрежението от страна на администрацията
Коментари Харесай

САЩ удари ирански проксита в Сирия

Операцията бележи забележителна ескалация на напрежението от страна на администрацията на Джо Байдън, която се пробва да възпре внезапното повишаване на насилието против американските сили в Близкия изток, без обаче да предизвика по-широк районен спор на фона на продължаващата война сред Израел и Хамас в линията Газа. 

 

В изказване министърът на защитата Лойд Остин уточни, че последните удари са били осъществени в източна Сирия против уреди, употребявани от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC) на Иран и групи, свързани с него. Ударено е подготвително оборудване покрай град Букамал и евентуално къща покрай Маядин.

 

Байдън персонално е управлявал интервенцията, " с цел да стане ясно, че Съединени американски щати ще пази себе си, чиновниците си и своите ползи ", показва Лойд Остин.

 

Според почитан чиновник в защитата, поискал анонимност, подготвителното оборудване в Букамал е употребявано за предпазване на оръжия. Убежището е функционирало като щаб на групи, свързани с IRGC.

 

Съединени американски щати към този момент нанесе удари, ориентирани против уреди в Сирия, за които администрацията на Вашингтон твърди, че са свързани с Иран. Такива удари имаше първо на 26 октомври, а след това на 8 ноември. Пентагонът съобщи в четвъртък, че след ударите на 8 ноември, личният състав на Съединени американски щати е бил нападнат още три пъти в Сирия и още един път в Ирак.

 

Около 2500 американски бойци са основани в Ирак и 900 в Сирия като част от продължителна задача за попречване на възраждането на групировката " Ислямска страна ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР