Операция на Европейската мрежа на службите на пътна полиция се

...
Операция на Европейската мрежа на службите на пътна полиция се
Коментари Харесай

Евроакция: Масови проверки на шофьорите за алкохол и наркоти...

Операция на Европейската мрежа на службите на пътна полиция се организира на територията на всички страни членки на Европейски Съюз. От нощес у нас текат 24 часа за натоварен надзор на водачите във всички градове, заяви bTV.

Това е по този начин наречения 24-часов маратон. Основната цел е да се ограничи шофирането след използването на алкохол и опиати, прецизират от " Пътна полиция ".

Водачите се стопират на инцидентен принцип, а тестванията се вършат при подозрения от страна на полицията. Резултатите се обобщават след приключването на едноседмичната огромна интервенция.

За предходната година в България са създали 30 494 теста, като 195 са били позитивни за алкохол и 55 за опиати.

„ В процентно отношение данните демонстрират, че 80% са за алкохол, 20% са за приложимост на опиати. В същия миг сътрудници най-вече от скандинавските страни оповестяват за съответствие 60% за алкохол и 40% за опиати. Дори по време на интервенцията през предходната година шведските сътрудници за пръв път оповестиха, че броя на случаите с приложимост на опиати е по-голям, което е проблем “, изясни основен контрольор Дамян Владинов, шеф бранш в отдел " Пътна полиция " – ДНСП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР