Операциите с криптовалута често се използват за пране на пари(снимка:

...
Операциите с криптовалута често се използват за пране на пари(снимка:
Коментари Харесай

Китай арестува хиляди за пране на пари с криптовалута


Операциите с криптовалута постоянно се употребяват за пране на пари
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайската полиция арестува над 1100 души, обвинени в потребление на криптовалута за пране на пари от телефонни и интернет измами. Министерството на публичната сигурност заяви, че полицията е задържала над 170 незаконни групи, забъркани в потреблението на криптовалути за пране на пари.

Това е идната фаза на национална акция за битка с изпирането на пари, която се назовава „ Operation Card Breaking ”. Към днешна дата като част от интервенцията китайската полиция е арестувала над 311 000 души и е унищожила 15 000 незаконни организации, заяви.

Престъпниците в областта на връзките нормално употребяват подправени или откраднати SIM карти и хакнати банкови сметки за посредством обичайна банкова система. Наскоро китайската полиция ускори надзора си върху комерсиалните банки и черните пазари, което затрудни нарушителите.
още по тематиката
Според формалното изказване на министерството, перачите на пари са начислили на своите незаконни клиенти комисионна от 1,5% до 5% за конвертиране на противозаконни приходи във виртуална валута посредством криптоборсите.

Китайската асоциация за заплащания и клиринг твърди, че близо 13% от хазартните уеб сайтове поддържат потребление на виртуални валути, а затруднява управляващите да наблюдават парите.

Междувременно, Салвадор стана първата страна в света, която одобри биткойн като законно платежно средство. При това дребната страна от Централна Америка няма лична валута.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР