Операторът на газопровода Северен поток заведе иск за 400 млн.

...
Операторът на газопровода Северен поток заведе иск за 400 млн.
Коментари Харесай

Операторът на Северен поток съди застрахователите си заради взривовете

Операторът на газопровода " Северен поток " заведе иск за 400 млн. евро в Английския висш съд против двама застрахователи поради саботирани тръбопроводи, заяви City A.M.

Многомилиардните газопроводи " Северен поток " 1 и 2 транспортират газ под Балтийско море от Русия до Германия. През септември 2022 година обаче по тръбопроводите избухнаха детонации, които доведоха до внезапен скок на цените на газа.

Все още не е открито кой е виновен за детонацията, само че нападението беше необятно наказано, в това число от НАТО, и се смяташе, че зад него стои Русия.

" Северен поток " AG, консорциум със седалище в Швейцария, е мажоритарна благосъстоятелност на съветската държавна газова компания " Газпром ".

Миналия месец " Таймс " заяви, че Русия е почнала да прави оценка разноските за ремонт, които са към 500 млн. $.

През същия месец " Северен поток " AG заведе дело във Върховния съд против дъщерното сдружение на Lloyd`s of London, Lloyd`s Insurance Company, и застрахователя на профилирани опасности Arch Insurance.

Швейцарският консорциум е упълномощил на основаната в Сити адвокатска адвокатска фирма Herbert Smith Freehills да предяви иск против застрахователите за това, че сякаш не са платили за вредите по тръбопроводите след детонацията.

В документите на страните за уточняване на претенциите се показва, че приблизителните разноски за ремонт на тръбопроводите на " Северен поток " варират сред 1,2 милиарда и 1,35 милиарда евро.

Към момента в правосъдния протокол не са показани документите за отбрана на застрахователите. В него обаче е маркирано, че страните са упълномощили на известната застрахователна адвокатска адвокатска фирма Clyde and Co./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР