Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов отново говори за

...
Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов отново говори за
Коментари Харесай

Стойчо: Раздвоението трябва да приключи! Нека има обединен ЦСКА

Оперативният шеф на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов още веднъж приказва за обединяване на алена България. Екзекутора на Ливърпул даде изявление пред bTV, в което се върна към най-бляскавите моменти от своята кариера. Той разкри, че през 1986 година е получил оферта от аржентинския исполин Ривър Плейт. Легендарният нападател е на мнение, че би трябвало да има обединяване сред ЦСКА - София и ЦСКА 1948.

" Срещу Ливърпул е един от най-големите триумфи в българския футбол, мечтаехме да победим подобен тим. Ливърпул беше европейски първенец. Имахме прелестен треньор - Аспарух Никодимов, асистент му беше Димитър Пенев. На кого съм кръстен ли? На никого, имам две по-големи сестри, след тях се ражда мой брат, който почива на 30-ия ден и тогава се появявам аз. Моето име е Стойчо - да устоя, да не си отида като брат ми. Успях да се наложа, изключително над татко ми, лека му пръст, той искаше да изучавам, да не се занимавам със спорт, само че бях предан напълно на футбола. Веднъж трябваше да изучавам таблицата за броене - до момента в който не я науча, нямаше да ме пуснат да играя на открито. А същия следобяд имах подготовка, използвах машинация, споделих на татко ми, че отивам до тоалетната, тогава тя беше в двора, счупих прозореца с тениската върху ръката, имаше след това мъмрене, 8-9 километра съвсем на тичешком ги минах, с цел да взема присъединяване в тренировката. Никога не съм съжалявал, че станах футболист. 

Да, бях изхвърлен от българския футбол, нямах право да се занимавам с никакъв спорт. Дори в фабричен тим по хандбал нямах право да играя. Левски ме искаше извънредно доста, Иван Вуцов ми е футболният татко, искаше да ме притегли в Левски, само че аз желаех ЦСКА и избягах още веднъж по моя метод. И съумях. Играхме с младежкия народен тим в Перник с Англия, преди мача ме чакаха две коли на Левски - в едната беше комендантът на града Никифоров, а другата беше полицейска кола - чакаха ме, с цел да ме заведат в Левски, само че счупих прозореца на съблекалнята. Спиро от сладкарница " Преспа " ме чакаше и ме закара в София, Георги Христов ме чакаше на " Армията ". След това бях изключитен от физкултурното придвижване, чух го по радиото, имах " Лада " тогава, в един миг чувствам, че съм в Ихтиман, не знаех накъде карам, бях шокиран. Защото без позволение преминавам в различен клуб - бяхме общо трима футболисти. Помилването пристигна навръх моята женитба. Първият мач с ЦСКА беше против Шомберки за КЕШ. 

С Берое станах голмайстор на българския шампионат, това е един от най-хубавите ми моменти. Другото е класирането ни за международното състезание. Много са. Имах оферти от Атлетико Мадрид и Монако, само че тогава мъчно се решаваха такива въпроси и съвсем постоянно отговорът беше " не ". На международното в Мексико имах предложение и от Ривър Плейт. Фернандо Сантош ми беше треньор в Португалия, имах алтернатива - дали да се насоча към треньорството. От Португалия пристигнах асистент в ЦСКА на Георги Василев, който е един интелигентен и прагматичен човек, той умее да извлича максимума от всеки футболист. 

В Египет, когато работихме, се случи гражданска война, притеснихме се, несъмнено. С Анатоли Нанков пием кафе, в един миг всички стават, идват за сметката, сервитьорката ни споделя, че е станал проблем в страната. Звъня на Илия Дяков, който работеше с нас, той вика: " Революция! Крийте се ". Спяхме в ръце с чантичката с документите, паспортите. Така няколко дни, до момента в който държавното управление не провежда един аероплан, с който да се приберем. Обмислих доста добре обстановката, не скърбя за решението си да спра с треньорството, въпреки че имах оферти. Раздвоението сред ЦСКА би трябвало да завърши, една от идеите ми е тъкмо тази, би трябвало да има единен ЦСКА и един ЦСКА. Не може да има два, с времето би трябвало всички да го осъзнаем, пътят е към един ЦСКА ", сподели Стойчо Младенов. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР