Вече над 30 години д-р Неделя Щонова, която е сред

...
Вече над 30 години д-р Неделя Щонова, която е сред
Коментари Харесай

Палавница: Неделя Щонова посрещнала мъжа си без дрехи, само по ролкови кънки

Вече над 30 години доктор Неделя Щонова, която е измежду участниците в шоуто „ Денсинг Старс ”, споделя вдъхновението и трепета, с които посреща всеки нов ден, със брачна половинка си – известният пловдивски проектант Валентин Маринов. Любовта им е спокойна и хармонична, само че и буйна и вихрена.
 

Неслучайно се носят много пикантни клюки за сантименталните изненади, които водещата на здравно предаване по Би Ти Ви е правила за обичания си мъж. Като да вземем за пример, че го е посрещала у дома чисто гола - единствено по ролкови кънки. Той пък постоянно й подарява цветя и без мотив. Той я поддържа в работата й и даже персонално разказва с тайм код тематиките и гостите в предаванията й, откогато красивата лекарка стартирала тв кариерата си през октомври 2000 година

Д-р Неделя Щонова и арх. Валентин Маринов се влюбили от пръв взор, когато се срещнали на коледния бал на Община Пловдив. Малко по-късно разкрили, че са сродни души. И двамата са дейни и инициативни в специалностите си, натъртват на спортните занимания, споделят една житейска философия и имат отношение към изкуството във всичките му проявления.

„ На 20 години момичешкото ми сърце се влюби. И от този момент до през днешния ден разделям мъжете в този свят на две - Валентин и всички останали ”, споделяла е доктор Щонова. Заляла я палитрата от страсти, когато видяла бъдещия си брачен партньор на коледното празненство на Община Пловдив на 23 декември 1992г. Изпитала неспокойствие и ужас, към които се прибавило и мълчание, когато той я поканил на танц. Арх. Валентин Маринов доста държал да танцуват на празен дансинг, преди вечерта да бъде публично открита, с цел да са единствено двамата и ритъма. „ Зашеметих се. Той ми подаде ръка и ме води на дансинга... И по този начин, в този танц, наименуван орис, дружно с моя брачен партньор – проектант Валентин Маринов се разлистваме към този момент 31 години ”, показа доктор Щонова на годишнината им през декември.

Малко след запознанството си, двамата се видели покрай Гребния канал, където играели тенис. Открили, че увлечението по спорта, с изключение на към танците, е другото общо посред им. „ Най-важното е на какво си посветил живота си. Така споделя той ”, написа доктор Щонова преди години в обществената мрежа и изреди разнородните действия на мъжа си. Освен проектант, той е шахматист, художник, създател на емблематични планове в града на тепетата, на календар с портрети на бележити персони, златен медалист с националния ни тим по математика в куп интернационалните надпревари. Арх. Маринов има 1000 полета с делтапланер, занимавал се е професионално с мятане на копие, свири и пее, като има дори записан диск с музика. Танцува аржентинско танго, плува като делфин, играе тенис, отличен скиор е. „ Уникален дух и мироглед, прелестен ерудит с необикновено възприятие за комизъм и сила. Черпи с шампанско на 10 метра под вода, поставя акваланг и всяка година се гмурка в свят на безмълвие и безтегловност. Прочел е над два вагона книги. И когато на 20 години се влюбих в този човек, той нямаше нито парцел, нито кола, нито даже личен апартамент. Но имаше този приказен ренесансов дух! ”, споделяла е доктор Щонова. Предвид заниманията на брачна половинка й, а и това, че споделят обич към спорта, не е изненадващо, че той е наложителен в всекидневието им и дори по време на фамилните им ваканции. Двамата имат пораснала щерка, която носи името Лилия-Сапфира.

Д-р Неделя Щонова, която е невролог, не отстъпва на мъжа си по претовареност и разнородни ползи . През 2020 година тя означи с атрактивен театър 20 години ефир, в които води предаване за здравето и човешкия дух. Д-р Неделя Щонова е определяла себе си като боец, тъй като се бори за нещата, в които има вяра. Макар постоянно да е излъчва естетика и положителна конфигурация, красивата лекарка също като всеки има моменти на дисбаланс. С времето и след всички човешки ориси, които е срещала, тя се отучила от гнева и възпитала в себе си примирение. Вярва, че външните условия нямат толкоз огромна мощ, каквато им се приписва, не и колкото настройката ни. „ Това е знамение и когато човек е признателен за чудесата, той излъчва наслада ”, казвала е доктор Неделя Щонова.

По време на пандемията красивата лекарка отбрани докторска дисертация за връзката сред страстите и физическите им проявления. А неотдавна издаде и книгата „ Хвърчило за Рая ”. В нея споделя вдъхновяващи истории, като прибавя към тях и своето знамение – да стане майка. Водещата разкрива душата си, споделяйки и благодарността, че Бог я е дарил с щерка, и болката от загубата на брат й. Д-р Неделя Щонова била бременна с разнояйчни близнаци, само че в четвъртия месец изгубила момченцето.

Тя чакала чудото да се случи, да забременее цели 7 години. Лекарите й казвали, че е психогенно, че е от прекомерната фиксация или стрес. „ Но пътят към тази фантазия за детенце ме промени доста, направи ме по-великодушна, състрадателна, доста по-смирена и кротка. Аз се преобразих като човек изцяло. Сега доста се одобрявам, до момента в който преди този момент в мен имаше и един нарцисизъм, една твърдоглавост ”, споделя доктор Неделя Щонова.

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР