Оперативната печалба на H&M (Hennes & Mauritz) през четвъртото тримесечие

...
Оперативната печалба на H&M (Hennes & Mauritz) през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

Рекорден срив на печалбата на най-голямата верига за дрехи в Европа - H&M

Оперативната облага на H&M (Hennes & Mauritz) през четвъртото тримесечие на предходната година е спаднала с 86.9% в съпоставяне със същия интервал на 2021-а. Това оповестява изданието WWD, което се позавава на данни от тримесечния финансов доклад. Шведска компания е най-голямата в Европа комерсиална мрежа за продажби на облекла на дребно, която създава и продава облекло, козметика, артикули за дома, съобщи Банкер.бг.

Миналата година облагата е била 821 милиона шведски крони против 6.26 милиарда година по-рано, прецизират от компанията.

„ Намалените облаги за четвъртото тримесечие в съпоставяне със същото тримесечие на 2021 година се дължат основно на негативни външни фактори – загуба на оперативна облага, която се дължи на преустановяване на активността в Русия, и еднократни разноски за стратегия за понижаване на разноските и повишение на успеваемостта “, се споделя в изказване от търговеца на дребно.

През септември предходната година групата започва стратегия за понижаване на разноските, която опрости нейната организационна конструкция и понижи броя на равнищата, на които се разискват и вземат решения. А в края на ноември компанията разгласи, че възнамерява да редуцира 1500 чиновници.

Историята на H&M стартира през 1947 година, когато Ерлинг Персон открива магазин за женско облекло Hennes (на шведски – „ за нея “) в град Вестерос (Швеция). По-късно, през 1968 година, Ерлинг Персон купува магазина за ловни и въдичарски принадлежности Mauritz Widforss. В асортимента са добавени линии за мъжко и детско облекло, а названието на компанията се трансформира на Hennes & Mauritz.

Най-големият акционер в компанията е фамилията на ръководителя на съвета на шефовете на H&M Стефан Персон, на който принадлежат към 37% от акциите. Президент и основен шеф е Карл-Юхан Персон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР