Опера Пловдив кани пловдивчани на едни специален безплатен концерт от

...
Опера Пловдив кани пловдивчани на едни специален безплатен концерт от
Коментари Харесай

Дворът на Успение Богородично става оперна сцена

Опера Пловдив кани пловдивчани на едни специфичен безвъзмезден концерт от „ Класик Open Air: Концерт за деня на музиката “ в двора на Катедрален храм „ Успение Богородично “ от 19:00 часа на 30 септември. Тогава ще има и молебен за разкриване на новия креативен сезон на Опера Пловдив, с начален час от 18:45 часа.

Международния ден на музиката, който е на 1 октомври ще бъде маркиран с концерт с арии и ансамбли от опери на Верди, Росини, Пучини, Офенбах, Чилеа и Джордано под  диригентството на Якопо Сипари Ди Пескасероли - Италия. 



В концерта вземат участие солистите Александър Баранов, Александър Носиков, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова – Иса, Марияна Панова, Светлана Иванова, Свилен Николов и Таня Иванова.

Участват Хор и Оркестър на Опера Пловдив.

Достъпът до събитието в двора на Катедрален храм „ Успение Богородично “ в подножието на Стария Пловдив е свободен за всички фенове на оперното изкуство.

Проектът „ Класик Open Air: Музиката под тепетата “ се финансира от община Пловдив е част от Културния календар на града за 2022 година.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР