„Опенхаймер“ надхвърли 500 милиона долара, постави боксофис рекорд за най-касов филм, чието действие се развива по време на Втората световна война

...
В същия ден, когато Барби“ надхвърли своя етап от милиарди
Коментари Харесай

В същия ден, когато „Барби“ надхвърли своя етап от милиарди долари в бокс офиса, другата половина от вирусния феномен „Барбенхаймер“ надмина границата от половин милиард долара.

От премиерата си преди три седмици, "Опенхаймер" на Кристофър Нолан е спечелил 552,9 милиона долара в световен мащаб, според официални оценки на Universal Pictures.

Сега това е най-касовият филм с рейтинг R за 2023 г. и „отбелязва най-бързия филм с рейтинг Universal, достигнал прага от 200 милиона долара в страната“, каза студиото в съобщение за новини в неделя. Това е и най-касовият филм по време на Втората световна война, според Universal.

През третия си уикенд „Опенхаймер“ имаше невероятна издръжливост като филм номер 3 както в местните, така и в международните бокс офиси.

Блокбъстърът на Нолан имаше „удивителен театрален прожектор, още по-впечатляващ от рейтинга R, времетраенето и темата, които в ръцете на по-слаб режисьор и липсата на грандиозна маркетингова и пускаща стратегия вероятно биха завършили като просто бележка под линия, когато говорим за представянето на историческите драми в боксофиса“, каза Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore.

Числата в боксофиса са впечатляващи за тричасова биография за Дж. Робърт Опенхаймер, физикът от проекта Манхатън. Филмът е един от само четирите биографични филма, които печелят повече от половин милиард долара в световен мащаб, заедно с „Бохемска рапсодия“, „Страстите Христови“ и „Американски снайперист“.

„„Опенхаймер“… (е) се превърна в един от най-почитаните, обсъждани и успешни летни филми, издавани някога от голямо студио“, каза Дергарабедиан, добавяйки, че филмът „демонстрира силата на страхотното правене на филми и, разбира се, малко непредвидима магия „Барбенхаймер“.

„Oppenheimer“ и „Barbie“ имаха симбиотична връзка в навечерието на техния общ дебют на 21 юли, може би подпомогнат от техните много различни стилове и тонове.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР