Опенхаймер на режисьора Кристофър Нолан записа пореден успех - получи

...
Опенхаймер на режисьора Кристофър Нолан записа пореден успех - получи
Коментари Харесай

И на БАФТА: Опенхаймер и Клети създания - големите печеливши

" Опенхаймер " на режисьора Кристофър Нолан записа следващ триумф - получи наградата за най-хубав филм на премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, съобщи Ройтерс.

На обилна гала в Лондон филмът взе общо седем награди. Сред тях за постановка (Кристофър Нолан), за най-хубав артист (Килиън Мърфи) и за най-хубав артист в поддържаща роля (Робърт Дауни младши). Както и приза и за най-хубава истинска музика.

Наградата за най-хубава актриса отиде при Ема Стоун за  " Клети създания ". Филмът е с общо пет награди БАФТА.
 Снимка АП/БТА
За поддържаща женска роля беше отличена Давайн Джой Рандолф за играта ѝ в " Останалите ".

С БАФТА за автентичен сюжет си потегли " Анатомия на едно рухване ".

" Зона на интерес " беше награден за най-хубав неанглоезичен филм. Филмът получи премията и за най-хубав английски филм.

" 20 дни в Мариупол " е победителят в документалната категория на премиите.

БАФТА за най-хубав анимационен филм отиде при  " Момчето и чаплата ".
" Барби " и " Убийците на цветната луна " - огромните изгубили
" Барби ", " Убийците на цветната луна ", както и " Солтбърн " останаха с празни ръце на церемонията за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, оповестиха Прес асосиейшън/ДПА, на които се базира Българска телеграфна агенция.

Филмът на Грета Гъруиг за екзистенциалната рецесия на куклата на " Мател " бе най-касовият филм за 2023 година и бе номиниран в няколко категории, само че не взе нито една премия.

Звездата от кино лентата Марго Роби загуби в конкуренцията за най-хубава актриса от Ема Стоун, до момента в който сюжетът на режисьорката Грета Гъруиг и брачна половинка ѝ Ноа Баумбак отстъпи пред правосъдната драма " Анатомия на едно рухване " на Жустин Трие и Артур Харари.

Райън Гослинг загуби в категорията за поддържаща мъжка роля от Робърт Дауни. Гъруиг въобще отсъстваше от номинациите за най-хубав режисьор.

Епосът " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе също остана без никаква награда, въпреки да бе номиниран за най-хубав филм, за най-хубав артист в поддържаща роля за Робърт де Ниро и за още няколко категории.

И " Солтбърн " не съумя да трансформира шеметния си триумф в награди. Филмът за студент от Оксфорд, който се сближава със собствен богат състудент и прекарва лятната почивка в фамилното му имение, се трансформира в интернет сензация, само че не получи нито една награда БАФТА. Продукцията бе номинирана за най-хубав английски филм, за най-хубав артист за Бари Киоган, за поддържаща актриса - Розамунд Пайк, за поддържащ артист за Джейкъб Елорди, както и за истинска музика. Все отново филмът попадна под светлините на прожекторите на церемонията с осъществяването на Murder On The Dancefloor на Софи Елис-Бекстър. Песента, излязла преди 22 години, звучи във финалните фрагменти на кино лентата и изживява втора младост. 
Режисьорът на " 20 дни в Мариупол ": По-важно отвсякога е да продължаваме да говорим 

 Екипът на " 20 дни в Мариупол ". Режисьорът Мстиклав Черньов е третия отляво надясно. Снимка АП/БТА

Режисьорът на отличения в Лондон филм „ 20 дни в Мариупол “ Мстислав Чернов сподели, че за него е „ по-важно от всеки път “ да приказва за Украйна на премиите БАФТА, оповестява ДПА.

Чернов, чийто боен документален филм завоюва премията за неанглоезичен документален филм, съобщи:

„ Все още мисля за Украйна, към момента мисля за това, което се случва там сега. И единствената разтуха за мен, че не фотографирам там, е, че даваме глас на украинците. Продължаваме да подсещаме на света за това, което се случва сега. И още един град преди малко беше окупиран от Русия, по-важно отвсякога е да сме тук и да продължаваме да приказваме за това “.

Чернов добави:

„ Трябва да сме сигурни, че продължаваме да подсещаме на всички. Това е за жителите на Мариупол, те избавиха живота ни. Те ни помагаха на всяка крачка по пътя. Този филм е от тях и е за тях “.

Филмът споделя за 20-те дни, които Чернов прекарва с сътрудниците си от осведомителната организация Асошиейтед прес в Мариупол след началото на войната на Русия против Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР