OpenAI пусна новия модел с изкуствен интелект GPT-4o, който поддържа

...
OpenAI пусна новия модел с изкуствен интелект GPT-4o, който поддържа
Коментари Харесай

ChatGPT вече отговаря на видео в реално време

OpenAI пусна новия модел с изкуствен интелект GPT-4o, който поддържа видео-разговори и може да действа като образован гласов помощник, написа New Voice.

Обновеният модел, съгласно OpenAI, е доста по-бърз от предходния и има усъвършенствани благоприятни условия за обработка на текст, изображения и аудио. Потребителите на GPT-4o ще могат да употребяват образните данни по разнообразни способи: освен могат да качват документи или да споделят изображения с чатбота, само че и да пишат онлайн с ChatGPT посредством видео, употребявайки камерата на устройството си. В този случай приложението може да работи като образован гласов помощник, отговаряйки на вашите запитвания в действително време и наблюдавайки света към вас. Този модел ще бъде безвъзмезден за всички консуматори, само че притежателите на абонамент ще имат по-висок предел за взаимоотношение.

Новият модел може да разпознава страстите на потребителя (демонстрирано посредством молба на чатбота да успокои някого преди обществена реч) и да взаимодейства с потребителите, които го прекъсват, до момента в който дава отговор на поръчка, и доста повече.

OpenAI показва новите благоприятни условия с голям брой видеоклипове, които съгласно компанията не са забързани. По-специално, компанията сподели взаимоотношението на консуматор с куче благодарение на гласовия помощник. Показано е и видео, в което чатботът се досеща, че в стаята се чества рожден ден едвам откакто види избрани атрибути посредством видео-разговор. В допълнение, видеата демонстрират, че тази версия на ChatGPT може да се употребява като участник във вашия видео-разговор с други хора, да се употребява като преводач в действително време или да служи за проучване на езици, решение на математически задания и така нататък В момента моделът разрешава на ChatGPT да работи с 50 разнообразни езика.

GPT-4o получи доста усъвършенствани разговорни умения. Той има изразителна интонация и може да се смее, да шепне и да пее. OpenAI показва невероятното взаимоотношение сред два изкуствени интелекта, които пеят дружно.

Компанията отбелязва, че аудио-възможностите на GPT-4o вкарват разнообразни нови опасности, тъй че гласовите функционалности ще бъдат внедрявани последователно и с ограничавания.

„ Днес пускаме обществено модел за извеждане на текст и изображения. През идващите седмици и месеци ще работим върху техническата инфраструктура, използваемостта посредством следващо образование и сигурността, нужни за стартирането на други модалности. Например, при стартирането на пазара, аудио изходите ще бъдат лимитирани до селекция от авансово заложени гласове и ще дават отговор на нашите съществуващи инструкции за сигурност “ — сподели компанията в блог обява.

Припомняме също, че още преди да бъде публично показан GPT-4o счупи съвсем всички върхове в класацията на chatbot под скрито име.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР