Опелото на известният журналист Васил Захариев, дългогодишен главен редактор на

...
Опелото на известният журналист Васил Захариев, дългогодишен главен редактор на
Коментари Харесай

Прощаваме се с журналиста Васил Захариев в петък в Света Неделя

Опелото на известният публицист Васил Захариев, дълготраен основен редактор на в. " Телеграф ", ще е на следващия ден преди обяд. Поклонението пред сътрудника ще е в петък, 17 ноември, от 11 часа, в столичния храм „ Света Неделя ”, оповестиха от фамилията.

Васил Захариев умря ненадейно във вторник по обяд, едвам на 65-годишна възраст, след тежък инфаркт. Внезапната му кончина е същински потрес за фамилията, приятелите и сътрудниците му. До последно той пишеше, беше витален и деятелен и нито за момент не загуби възприятието си за комизъм и позитивната си настройка към живота.

Васил Захариев е роден на 13 юли 1958 година Малцина знаят, че преди да се посвети на публицистиката, учи медицина. Преди 10 ноември 1989 година работи първо като кореспондент, а след това - и като редактор, в известния комсомолския вестник „ Народна юноша ". През 1991 година се реалокира в новооснования в. „ 24 часа " на пресгрупа „ 168 часа ", където е завеждащ редактор на интернационалния отдел и точно сортира най-интересните тематики от света.

След това работи във в. „ Стандарт ”, където е зам.-главен редактор от 1995 до 2007 година През 2007 година Захариев става шеф на вестниците „ Монитор ” и „ Телеграф ”, а от 2010 до 2021 година е и основен редактор на в. „ Телеграф ”. Под негово управление ежедневника се утвърждава като най-големия на пазара и доближава до 130 000 копия тираж на ден. От 2022 година насам Васил Захариев работи като виновен редактор и наблюдаващ в най-големия седмичник „ Уикенд ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР