Опел, Рено и Фолксваген са най-често срещните марки автомобили, които

...
Опел, Рено и Фолксваген са най-често срещните марки автомобили, които
Коментари Харесай

От „Мерцедес” до „Москвич”: Какви трошки се разчистват от варненските улици

„ Опел ”, „ Рено ” и „ Фолксваген ” са най-често срещните марки коли, които получават предизвестие за пренасяне с паяк. Това демонстрира информация в обявленията, качени в уеб страницата на Община Варна.

Акцията по почистване на трошки от улици, паркинги и градинки в морската столица стартира през ноември. За 3 месеца са разлепени 214 жълти стикери, които предизвестяват личните на маркираните коли да ги реалокират сами.

Най-често сПециалната жълта лепенка е поставяна на „ Опел ” (32 коли), следвана от „ Рено ” (25) и „ Фолксваген ” (24). Маркирани са по 17 коли с марката „ Форд ” и „ Пежо ”. Стикери са сложени на 13 „ Фиат ”-а и 10 „ Мерцедес ”-а.

С предизвестие за пренасяне са се сдобили по 6 коли от марките „ Хонда ”, „ Сеат ” и „ Ауди ”, 5 са маркираните коли „ Волво ”, а 3 – „ БМВ ”.

Не липсват и возилата, напомнящи за соца. Жълти стикери се появиха на две коли „ ВАЗ ”. С по един представител в листата са „ ЗАЗ ”, „ ЖУК ”, „ Москвич ” и „ Вартбург ”. Правят усещане и по-различни возила като „ Каравана ванройс “ и самосвал „ Авия “.

76 от изоставените брички с подложен жълт стикер са без регистрационни номера. Сред колите с номера главната част са с варненска регистрация. С добрички номера са 4 возила, пловдивските са 3, а по 2 са маркираните трошки с разградска, силистренска и шуменска. Стикери са лепнати и на изоставени коли с бургаска, софийска, търговищка, плевенска, великотърновска, монтанска, пазарджишка, хасковска и ямболска регистрация.

Стикери има разлепени както в центъра на Варна, по този начин и в кварталите. Не са пропуснати и по-отдалечени квартали като Владиславово ”, „ Виница ” и „ Галата ”. Не са пропуснати Гръцката махала, „ Чайка ” и „ Бриз ”.

Жълтият стикер на стъклото предизвестява притежателя да реалокира колата, като даденият период за реакция е две седмици. Мярката важи за моторни транспортни средства, които не са в придвижване, със остарели регистрационни номера или не са минали механически обзор през последните 2 години. Собствениците им би трябвало да ги реалокират в парцели, които са частна благосъстоятелност, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана компания.

В противоположен случай, излезлите от приложимост коли ще бъдат наложително премествани с техническо средство вид " паяк " на паркинга в Южната промишлена зона (под Аспаруховия мост). Там ще могат да останат в период до три месеца. През този интервал притежателите им ще могат да ги приберат, откакто платят за репатриране и отговорно бранене. Ако колите не бъдат потърсени, ще бъдат излъчени за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Лепенето на стикери дава добър резултат и огромна част от притежателите на колите с „ жълт картон ” сами ги реалокират, разяснява шефът на общинското сдружение „ Паркинги и синя зона ” Младен Иванов. Въпреки това до края на януари бяха вдигнати над 50 маркирани автомобила.

По улиците на Варна има над 1000 изоставени транспортни средства, като за половината от тях към този момент са формирани констативни протоколи. Разчистването обаче ще отнеме към година, поради тежката процедура.

Сигнали за излезли от приложимост МПС могат да се подават на [email protected]; [email protected] или на телефон 052/820 921./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР