Opel произвежда Kadett от 1936 г., но едва преди 60

...
Opel произвежда Kadett от 1936 г., но едва преди 60
Коментари Харесай

Раждането на компактния клас преди 60 години с Opel Kadett A - видео

Opel създава Kadett от 1936 година, само че едвам преди 60 години, през 1962 година, производителят пуска на пазара Kadett A и с това раждането на компактния си клас. Сравнително огромният багажник и достатъчното място за четирима души, както и нов високооборотен мотор, и ниски разноски за поддръжка водят до рецептата за триумф - подобаваща за интервала на икономическото знамение.

През 50-те и 60-те години на предишния век Opel пренарежда своята гама коли. По време на икономическото знамение практичните, компактни и налични коли са доста търсени и това би трябвало да бъде обслужено. През 1962 година Opel построява изцяло нова индустриална база в Бохум особено за производството на Kadett A.

И по този начин, откакто прототипите са минали повече от 1,5 милиона тестови километра по целия свят, първото икономическо знамение с име Cadet слиза от поточната линия през октомври 1962 година Новото издание на бестселъра на Opel е изцяло съвременен автомобил, който няма съвсем нищо общо с предшественика си с изключение на името.



Новият Kadett е отличен образец за олекотена структура. Седанът тежи единствено 670 кг, комбито, което последва малко по-късно, едвам 720 кг. Въпреки това каросерията е постоянна и има образцова неотстъпчивост. Освен това Kadett е извънредно наличен - ценовата листа стартира от 5075 немски марки. Линиите на двувратия ночбек модел са функционални и съвременни. Талията е ниска, огромните стъклени повърхности обезпечават добър преглед. Декоративна лента, минаваща по цялата странична линия, акцентира изпънатата форма. Предните калници излизат към фаровете, задните краища са завършени като " ъгли ".

Пространството в интериора изумява тогавашните водачи на дребни коли - четирима души могат да пътуват комфортно в лимузината. Багажникът е същинско багажно поделение, в което елементарно се слагат куфарите. Има и една „ дреболия “, която беше доста значима тогава и доста покачва фактора за положително чувство - капачката на резервоара е извън! Иновация, която не бихте могли да намерите на никое място другаде по това време.

„ Никога не усещаш миризмата на бензин в багажника “, е бил ироничният привет в посока Волфсбург. Благодарение на тази структура, просторната товарна зона е непокътната извънредно за багаж. „ Opel Kadett в резюме: O.K. “!

Opel създава съвсем 650 000 автомобила от 1962 до 1965 година Преди 60 години производителят влезе в нова епоха с Kadett A - тъкмо както през днешния ден с пионерското шесто потомство Astra. Защото новите Opel Astra и Astra Sports Tourer също означават резултати в сегмента на компактния клас - с изчистен, самоуверен дизайн, с топ технологии като изцяло цифровия Pure Panel Cockpit и несъмнено с потвърдена деловитост.

Astra за първи път се движи и електрифицирана. С всички тези нововъведения най-новото потомство на Astra за отбелязване на 160-годишнината на компанията продължава десетилетната традиция на Opel за сполучливи компактни модели от класа, почнала под името " Kadett ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР