Opel е пионер в електрифицирането на ралитата от 2021 г.

...
Opel е пионер в електрифицирането на ралитата от 2021 г.
Коментари Харесай

ADAC Opel Electric Rally Cup с интересна иновация

Opel е пионер в електрифицирането на ралитата от 2021 година с концепцията на ADAC Opel Electric Rally Cup. Тя е цялостна с нововъведения и една от тях е инфраструктурата за мобилно зареждане на първата в света електрическа рали купа от една марка.

При разбора на разнообразни концепции за зареждане в последна сметка надви мобилното решение на компанията eLoaded от Neusäß покрай Аугсбург. Енергията се подава от публичната мрежа със приблизително или ниско напрежение и се разпределя към зарядните устройства посредством по този начин наречената DCBus система. Това доста понижава загубите на сила сред точката на транспорт на мрежата и щепсела за зареждане на електрическото транспортно средство.

Инфраструктурата за зареждане за ADAC Opel Electric Rally Cup, създадена взаимно с Opel Motorsport, употребява публичната електрическа мрежа, като зелената електрическа енергия, генерирана от възобновими източници, се закупува от съответния мрежов оператор.

Взетият ток се подава в трансформатор с източник на непрекъснат ток, който е особено приспособен за рали приложимост. Там се преобразува входящия трифазен ток в непрекъснат ток (DC) и се доставя оптималната мощ от 2 мегавата до 18 точки за зареждане, по една от които е ситуирана в сервизната палатка на всяка бегачка, без да минава през междинно оборудване за предпазване. Системата за зареждане е толкоз гъвкава, че може да зарежда транспортни средства с електрическа сила с до 500 ампера в диапазон на мощ от 200 до най-много 980 волта.

Opel Corsa Rally Electric може да се зарежда със 100 киловата прав ток. Това прави допустимо зареждането на 50 кВтч батерията на рали автомобила до 80 % заряд за по-малко от 30 минути. Дори по време на по-кратко обслужване, презареждането на общо 216 батерийни кафези за идващите специфични стадии не е проблем.

Освен това точките за зареждане не са обвързани с закрепена структура, а могат да бъдат ситуирани свободно и без значение една от друга. Системата eLoaded е модулна и затова предлага самостоятелна акомодация към потребностите на потребителя и надлежно необятна гама от приложения - в това число потребление в зона за обслужване на ралита.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР