Опасността злонамерено приложение да „отвлече“ камерата на вашия телефон, за

...
Опасността злонамерено приложение да „отвлече“ камерата на вашия телефон, за
Коментари Харесай

Android P няма да позволява на приложения да ползват камерата без разрешение

Опасността злонамерено приложение да „отвлече“ камерата на вашия телефон, с цел да ви шпионира, несъмнено е допустима. Всъщност, тя е задоволително действителна, с цел да накара Гугъл да направи нещо по въпроса.

Новооткрит код демонстрира, че идната версия на Android ще пречи на неактивни приложения да употребяват камерата и микрофона . Ако неактивно приложение се опита да задейства камерата, Android ще я спре и ще изкара известие за неточност. При микрофона е малко по-различно: Android P ще разреши записването, само че няма да запази нищо, до момента в който потребителят не започва публично приложението.

Така малуерът няма да може да записва аудио на заден декор, само че законни приложения като клиенти за чат няма да имат проблем.

Гугъл към момента даже не е обявил Android P публично, тъй че ще би трябвало да изчакаме преди да забележим тези ограничения в действителна среда, и то в случай, че те бъдат включени. Този механизъм обаче е изрично позитивен и има да за цел на първо място да отбрани персоналните данни на потребителите, тъй че да бъдете спокойни за държанието на приложенията във фонов режим.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР