Опасността най-големият доставчик на гориво да спре работа е напълно

...
Опасността най-големият доставчик на гориво да спре работа е напълно
Коментари Харесай

Ще спре ли работа Лукойл България заради законодателни промени?

Опасността най-големият снабдител на гориво да спре работа е изцяло действителна поради готвените законодателни промени, свързани с данъчните хранилища. Това предизвести пред БНР генералният шеф на „ Лукойл България “ Булат Субаев.
Днес в Народното събрание ще се гласоподават промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, с които
В момента те са с лиценз на един общ данъчен склад. Поправката е вкарана в преходните и заключителни разпореждания на Закона за здравето, с които се приключва действието на изключителното състояние, наложено поради ковид.
, акцентира Булат Субаев.
„ Като имаме поради периодите, размера на нужната работа и практическата неспособност да ги спазим, то да, заплахата да спрем работа е изцяло действителна. “
Законовата смяна не е придружена с претекстове , само че по време на първото четене в правната парламентарна комисия в четвъртък, представителят на финансовото министерство уточни, че задачата е завишаване на контрола и на данъчните доходи от търговията с горива.
На комисия извънредно остра беше реакцията на представителя на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Светослав Бенчев – поради предложенията в параграфи 18, 19, 20. Какво прави една смяна в акцизното законодателство в Закона за здравето, попита той. Според него, в случай че бъдат признати измененията в този тип, 10 или 11 от данъчните хранилища ще бъдат затворени, тъй като разноските за желаното наложително видеонаблюдение ще са стотици милиони
" Постъпленията в бюджета не зависят от това на какъв брой данъчни склада ще е разграничена нашата инфраструктура - от самото разделяне в допълнение в хазната нищо няма да постъпи. И на второ място - това ще повлече големи вложения и административни разноски ", посочи още Булат Субаев.
Отделянето и лицензирането на данъчните хранилища на търговеца на едро и дребно на горива " Лукойл България " значи да се вършат обособени банкови гаранции и монтиране на спомагателни измервателни уреди в тях.
От какво още се тормозят от Лукойл вижте в Expert.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР