Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки

...
Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки
Коментари Харесай

МОСВ: Има опасност от наводнения


Опасност от поройни наводнения има във водосвборите на редица реки на Централна и Западна България в четвъртък и петък. Това предизвестяват от Министерство на околната среда и водите, представени от БГНЕС.

В Дунавския басейн от следобедните и вечерни часове на 30.05 и на 31.05 вследствие на превалявания покачвания на речните равнища ще има в целия басейн. Значителни ще са покачванията във водосборите на реките Осъм и Янтра. В резултат на интензивни превалявания има възможност от пораждане на поройни наводнения в четвъртък вечер и през нощта против петък във водосборите на Ерма, Искър, Осъм и Янтра. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

От вечерните часове на 30 май ще стартират покачвания във водосбора на река Янтра, като по-съществени ще бъдат те във водосбора на р. Росица. По същото време обилни покачвания на речните равнища ще има и в Източнобеломорския басейн. В резултат на интензивни превалявания в четвъртък вечерта има възможност от пораждане на поройни наводнения в горното течение на река Тунджа във водосбора на Марица.

Очаква се и покачване на равнището на река Струма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР