Опасно замърсяване в руски град направи снега черен. Става дума

...
Опасно замърсяване в руски град направи снега черен. Става дума
Коментари Харесай

Падна черен сняг

Опасно замърсяване в съветски град направи снега черен. Става дума за Омсукчан, който е ситуиран в Магаданска област в Далечния изток на Русия, написа Profit.bg. Според жителите, снегът там вали като нощ.

Те казват, че децата им играят по улици и детски площадки, покрити с пепел и черен сняг. Градът е дом на топлоцентрала на въглища, която обезпечава отопление на четирите хиляди поданици, само че също по този начин е виновна за саждите и замърсяването.

Във видео, оповестено от гражданин, се споделя: „ Това е детска площадка в Омсукчан. Януари е, децата ни играят в черен сняг. Ето по какъв начин живеем тук в 21 век. "

Въпреки недоволствата на локалните след разпадането на Съветския съюз преди три десетилетия, нищо не се е трансформирало. „ Нашите деца към момента дишат сажди. Изглежда, че тук нищо не се трансформира ", показват те.

Длъжностните лица одобряват, че повода за кошмара в Омсукчан и прилежащия Сеймчан е централата на въглища.

Тя е жизненоважна като източник на отопление за живеещите в региона, прочут с добива на злато и въглища.

След като температурите през януари паднаха до минус 50°C и повече, топлоцентралите в Магаданска област изгарят в допълнение въглища, увеличавайки замърсяването над Омсукчан и други обитаеми места.

„ В отоплителните централи са инсталирани колектори за пепел, които може да не се оправят с почистването в подобен миг “, споделя Оксана Герасимова, началник на регион Среднекански, допълвайки, че е жизненоважно да се зареждат отоплителните централи, с цел да се затоплят домовете при температури от минус 50 градуса.

Тя признава, че регионът страда от „ пушек, пепел и сняг, черен като нощ ", само че добява, че „ това не е причина за терзание “.

В ход са проекти за надграждане на филтрите в отоплителните централи за прекъсване на замърсяването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР