Опасно: Дрогираните изравниха пияните зад волана. Под въздействие на наркотици

...
Опасно: Дрогираните изравниха пияните зад волана. Под въздействие на наркотици
Коментари Харесай

Опасно: Дрогираните изравниха пияните зад волана


Опасно: Дрогираните изравниха пияните зад кормилото. Под влияние на опиати са засечени да карат 14 водачи, петима са отказали да бъдат тествани. Задържаха 14 пияни и 14 дрогирани водачи за ден.

През последното денонощие са открити 14 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Осем от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и шестима – с над 1,2 на 1000. Четирима са отказали тестване. Под влияние на опиати са засечени да карат 14 водачи. Петима са отказали да бъдат тествани.

В рамките на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 8541 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 10 890 водачи и пасажери. Съставени са 2255 фиша и 679 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 1931 моторни транспортни средства и 2338 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 467 фиша и 147 акта за определяне на административно нарушаване. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Четирима са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние опиати.

Четирима души са починали при произшествия през миналото денонощие. В страната за ден са регистрирани 27 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които са потърпевши 39 души. В София са станали три тежки и 17 леки катастрофи, при които има трима потърпевши.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР