Опасните отсечки по българските пътища са 126. Това съобщиха от

...
Опасните отсечки по българските пътища са 126. Това съобщиха от
Коментари Харесай

126 опасни отсечки по пътищата преброи КАТ. Пет са шосетата на смъртта у нас

Опасните прави по българските пътища са 126. Това оповестиха от Съюза на българските автомобилисти (СБА) като се базират на информация от КАТ. Данните обаче са за 2016 година, а новият лист за 2017-а ще бъде направен до 31 март, прецизираха от СБА.

 11.indd

Пет са най-смъртоносните пътища у нас през 2016 година (виж таблицата) и се чака още веднъж те да са отпред в черната ранглиста и за 2017 година По брой на починалите води секторът от пътя София-Варна от края на автомагистрала “Хемус ” до разклона за Тетевен. Точно за градежа на тази права, в която са починали 8 души, предходната година Агенция “Пътна инфраструктура ” подписа контракт за 9 км продължение на автомагистралата до пътен възел “Боаза ”. Очаква се строителството да стартира още тази пролет и секторът да бъде подготвен през 2020 година

АПИ има подготвени планове и за другите два рискови пътя – през Кресненското дефиле и Русе-Бяла.
Специално за СБА от Пътна полиция са показали няколко сектора, където водачите би трябвало да бъдат изключително деликатни. На 66-ия километър на автомагистрала “Тракия ” в посока София платното се няводнява и има заплаха от аквапланинг. На същата автомагистрала от 165 км до 208 км в посока Бургас пътната настилка е деформирана. На автомагистрала “Марица ” в сектора преди пункт Капитан Андреево има преплитане на пътните потоци, изчакване на товарни коли в дейна лента и е нужна смяна в организацията на придвижването.

Както писа “Труд ” през вчерашния ден, 681 са жертвите на произшествия за 2017 година Броят им обаче към момента е временен, защото статистиката се води до 31 януари. От КАТ акцентират, че предходната година са добавили 111 души, умряли в болница до 30 дни след злополуката.

Към момента България е с 95 жертви на 1 милион души от популацията за м.г. Много е евентуално обаче страната ни да не е преди всичко в Европейски Съюз и да я задмине Румъния, която може да се окаже с 96 или 97 починали на 1 милион, считат специалисти по пътна сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР