Опасни схеми за въвличане на жертви с цел сексуална експлоатация

...
Опасни схеми за въвличане на жертви с цел сексуална експлоатация
Коментари Харесай

Ето как подлъгват жертвите на сексуална експлоатация

Опасни схеми за замесване на жертви за полова употреба набират скорост, оповестява Българска национална телевизия. Измамниците се приспособяват към развиването на технологиите, възползват се от анонимността, която дава интернет и стават все по-настъпателни при търсенето на евентуални жертви.

През седмицата беше обезвредена проведена незаконна група за трафик на хора, работила по преобладаващия сега способ " Lover boy ".

Полово разделяне на жертвите няма. По-скоро биват подбирани съгласно схемата, която избира незаконната група.

Според експертите Благоевград е желано място за създаването на способи за трафик поради ниския стандарт на живот на огромна част от популацията, съществуване на туристически дестинации и географското разположение.

Петър е замесен в скица за напън „ sexting ". При нея измамниците употребяват фотоси или видеа, с цел да принуждават или изнудват жертвите си.

" Това, което се случи на мен и на доста мои другари е, че получаваш позвъняване по Фейсбук, след това започваш чат. Момичето стартира да се демонстрира, да се разголва, да споделя, че доста те обича и в един миг желае и твои голи фотоси или клипове или да се покажеш онлайн да те види. В момента, в който това се случи, тя те записва, след това получаваш позвъняване и стартират да ти желаят пари. Сумите са от 1000, до 2000, до 3000 лева Иначе споделя, че този клип, фрагментите, които си изпратил, ще бъдат пуснати във Фейсбук, в обществените мрежи, на твои близки ", споделя той.

В доста от случаите трафикът на хора има връзка и с използването на опиати. Все по-актуални стават и по този начин наречените меки способи на замесване.

" Подлъгани от това, че ще изкарат бързо пари за опиати, няма да им се постанова всякога да търсят къде ли не пари, по-лесно ще бъдат изкарани. Това е в техните глави първоначално и за това и доста от тях се излъгват, един тип непринудено, споделям в кавички, да влязат в тази скица ", споделя Магдалена Рахова ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции в Благоевград.

" Наблюдава се и трайна наклонност трафикантите да построяват прочувствена връзка с пострадалите лица, като не са изключение случаите на взаимно общуване сред трафикантите и лицата, които дават полови услуги. Поради тези аргументи се усилва броят на дамите, които се съгласяват да бъдат непринудено въвличани в трафика на хора за полова употреба ", добавя Любка Костадинова, секретар на Местна комисия за битка с трафика на хора в Благоевград
Така работи добре знания към този момент способ „ lover boy ". Уязвимостта е общото сред жертвите на другите типове употреба. Значителен брой от тях остават незабелязани, не подават сигнали и не влизат в статистическите данни като такива.

" За набиране и управление на жертвите се употребяват обществени мрежи, мобилни приложения, а също по този начин и за рекламиране на половите услуги пред необятен кръг от клиенти. Различни изявления в обществените мрежи или персонална преписка с причинителите могат да бъдат употребявани за държане на наложително послушание на жертвите ", предизвестява Любка Костадинова, секретар на Местна комисия за битка с трафика на хора в Благоевград.

Тревожен е фактът, че възрастовата граница на пострадалите пада и всяка четвърта жертва на трафик на хора в Европейски Съюз е дете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР