Опасни отпадъци притесняват жителите на Средец. Екоинспекцията в Бургас е

...
Опасни отпадъци притесняват жителите на Средец. Екоинспекцията в Бургас е
Коментари Харесай

Опасни отпадъци край Средец, общината ги обезопасява за поредна година

Опасни боклуци тормозят жителите на Средец. Екоинспекцията в Бургас е предписала на локалните управляващи да обезопасят токсичните варели. Оказва се, че казусът е прочут на общината, оповестява Българска национална телевизия.
Контейнерите съдържат пестициди от някогашните ТКЗС-та и са бетонирани. Те се намират на труднодостъпна околност край Средец. Защитната им обвивка обаче се разрушава, което може да докара до екокатастрофа, съгласно природозащитници.
Нагледното доказателство, че сега от този блок има приключване на хербициди и пестициди. След какъв брой време ще се разпаднат тези блокове, никой не знае, само че очевидно те се разпадат, споделя Емил Георгиев - съдружие „ Екогласност ".
Притеснен от вероятно приключване на пестициди е и концесионерът на язовира край Средец, тъй като те ще влязат във водоема.
Рибите, които ще бъдат вътре в язовира, може би ще измрат. Катаклизмът ще е в мащаби доста огромен. Не дай си Боже да се случи, Мандра е обвързвано с морето, сподели Велин Минев - концесионер на язовира край Средец.
Оказва се,че казусът е прочут на Община Средец. От там обясниха, че както всяка година ще изпратят компания, която да поправи бетонните структури.
Общински съветници обаче упорстват за по-голяма отбрана.
Защото тук не се знае, във времето, тези бидони, най-вероятно са корозирали, не подвластно че извън се вършат козметични промени, споделя Иван Кичев - общински консултант в Средец.
Проверка на бетонните уреди последно е правена през февруари. Тогава от екоинспекцията установяват, че те са в положително положение и няма заплаха за хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР