Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна сила във времена

...
Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна сила във времена
Коментари Харесай

Съветниците от МК БСП за България: Демонстрацията на омразата Луковмарш се оказа по-силна от кмета Терзиев и закона

Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна мощ във времена на слаби и не можещи политици, предизвестяват съветниците от групата на социалистите
Демонстрацията на омразата " Луковмарш " се оказа по-силна и победи кмета на София Васил Терзиев и закона през вчерашния ден. Това декларират общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в Столичния общински съвет в публична позиция. 

" Парадът на фашизма, расизма, ксенофобията и антисемитизма за поредна година шества по столичните улици и потъпка закона. " Луковмарш " през вчерашния ден беше проява на безсилието и неумението на кмета Васил Терзиев да наложи и да отстои закона в София, безапелационни са съветниците от групата на социалистите. - В петък кметът, сякаш забрани шествието, а в събота то изцяло необезпокоявано мина по една от централните улици в града. Нещо повече, полицията услужливо го съпровождаше. Уважаеми жители, не ги слушайте какво приказват, гледайте ги какво правят ". 

В позицията съветниците от " Българска социалистическа партия за България " слагат три съответни въпроса на кмета Терзиев. " Защо беше разрешено шествието на омразата да премине по бул. " Витоша " през вчерашния ден и чак при НДК беше " занесена " заповедта на кмета за прекратяването му? Кой носи директна отговорност за неизпълнението на заповедта на кмета Терзиев и какви наказания ще понесе за извършеното шествие на омразата в София, макар неговата възбрана? Не беше по силите на кмета Терзиев или той не пожела да спре шествието на омразата по улиците на София през вчерашния ден? ", питат те. 

Според тях, лицемерието и шизофренните изяви са станали запазена марка на най-голямата политическа група в Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС и на партиите в тяхната коалиция. " Инструментите на пропагандата и операцията обаче не могат да скрият безсилието им и неумението да се оправят с действителните проблеми в града и в страната, безапелационни са съветниците от групата на социалистите. - Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна мощ във времена на слаби и не можещи политици. На политици, чиито думи се разминават с дейностите. На нерешителни политици, които се опасяват да ги спрат. Или не желаят да ги спрат, само че лъжат жителите за противоположното ".

Ето цялата позиция на общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ":

Провеждането на шествието " Луковмарш " по улиците на София в събота, 17-ти февруари.

 Демонстрацията на омразата " Луковмарш " се оказа по-силна и победи кмета на София Васил Терзиев и закона през вчерашния ден. Парадът на фашизма, расизма, ксенофобията и антисемитизма за поредна година шества по столичните улици и потъпка закона.

" Луковмарш " през вчерашния ден беше проява на безсилието и неумението на кмета Васил Терзиев да наложи и да отстои закона в София. 

В петък кметът, сякаш забрани шествието, а в събота то изцяло необезпокоявано мина по една от централните улици в града. Нещо повече, полицията услужливо го съпровождаше. 

Уважаеми жители, не ги слушайте какво приказват, гледайте ги какво правят. 

Предвид тези обстоятелства оставаме с усещане, че кметът Терзиев, неговият екип и обединението ПП-ДБ-СС в СОС мълчешком поддържат тази шепа неофашисти и лумпени, които под прикритието на приказки за демократични права, славят мракобесна идеология от отминали времена в центъра на европейска София.

Лицемерието и шизофренните изяви стават запазена марка на най-голямата политическа група в Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС и на партиите в тяхната коалиция. Инструментите на пропагандата и операцията обаче не могат да скрият безсилието им и неумението да се оправят с действителните проблеми в града и в страната.

Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна мощ във времена на слаби и неможещи политици. На политици, чиито думи се разминават с дейностите. На нерешителни политици, които се опасяват да ги спрат. Или не желаят да ги спрат, само че лъжат жителите за противоположното.

Ние няма да спрем да повтаряме, че парадът на омразата е проведен от идеолозите на новия български фашизъм и е наименуван на военачалник Христо Луков. Нито за момент не забравяйте, че през Втората международна война той е отпред на пронацисткия Съюз на българските национални легиони. Този съюз е от най-видните поддръжници на Закона за отбрана на нацията, влезнал в действие през януари 1941 година Антисемитизмът на Луков и на неговите почитатели е мръсното леке върху една от най-достойните страници в българската история. Точно режимът, поддържан от военачалник Луков и неговия Съюз, позволява и интензивно взе участие в депортацията на 11 343 евреи от окупираните от царство България територии в Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот. Всички те са убити в концлагера Треблинка.

В тази връзка ние имаме три съответни въпроса към кмета Васил Терзиев:

  1. Защо беше разрешено шествието на омразата да премине по бул. " Витоша " през вчерашния ден и чак при НДК беше " занесена " заповедта на кмета за прекратяването му? 

 2. Кой носи директна отговорност за неизпълнението на заповедта на кмета Терзиев и какви наказания ще понесе за извършеното шествие на омразата в София, макар неговата възбрана?

3. Не беше по силите на кмета Терзиев или той не пожела да спре шествието на омразата по улиците на София през вчерашния ден?

 Тези въпроси ще зададем и в публично запитване до кмета Васил Терзиев още в понеделник.

  Уважаеми жители на София, не вярвайте на това, което чувате, вярвайте на това, което виждате.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР