Опасната ваксина срещу хепатит В Еувакс още не е унищожена.

...
Опасната ваксина срещу хепатит В Еувакс още не е унищожена.
Коментари Харесай

Само във Фрог: Съмнително се бави унищожаването на опасната ваксина „Еувакс”

Опасната ваксина против хепатит В „ Еувакс ” още не е унищожена. Това откри инспекция на Фрог нюз. По закон скандално импортираните от Турция 100 000 имунизации трябваше да бъдат изгорени до една година, откакто се разбра, че са нездравословни за здравето поради високото наличие на живак.
Изпълнителната организация по медикаментите е предложила още преди три месеца пратката с ампулите да бъде ликвидирана. От тогава до в този момент няма отговор от страна на държавната администрация по кое време да се случи това. Предполага се, че предлагането залежава на нечие чиновническо бюро, само че по какви аргументи, не е ясно.

Припомняме ви, че в края на 2015 година Фрог нюз първи сигнализира за вноса на „ Еувакса”, който изрично е неразрешен за приложимост в страните от Европейски Съюз по разпореждане на Европейската организация по медикаментите. Въпреки това имунизациите, заедно с друга неразрешена за приложимост ваксина „ Пентаксим”, бяха вкарани тихомълком у нас на 21 юли 2015 година. След като медията ни алармира основния прокурор Сотир Цацаров, ВАП извърши инспекция и забрани използването на двете ваксини. Заради аферата, тогавашният здравен министър Петър Москов се подреди с три обвинявания. Това стана на 21 ноември 2016 година Любопитното е, че въпреки да е предходна съвсем година, към момента обвинителният акт против него не е влезнал в съда.

Медици разясняват, че „ дългата ръка” на Петър Москов е стигнала и до кабинета „ Борисов 3”. Най-довереният му човек- Иванка Кръстева, сега е консултант на вицепремиера Валери Симеонов. По времето на Москов, Кръстева беше назначена за подуправител на здравната каса. Медийни изявления я дефинират като мотор на концепцията за въвеждане на пръстови отпечатъци в лечебните заведения, които Върховен административен съд анулира по-късно като противозаконни.

Има и друга забавна детайлност. Валели Симеонов беше един от най-големите бранители на Москов като министър в кабинета на „ Борисов 2”. След като гръмна абсурда с имунизациите, в изявление за Българска национална телевизия през февруари 2016 година, Симеонов декларира: В лицето на министър Москов имаме сполучлив министър, може би най-успешният в настоящия кабинет. На същото непоклатимо мнение остава и откакто прокуратурата му повдига обвинявания.

В края на ноември 2016 година, до момента в който патриотите чакат президентът Росен Плевнелиев да им разпореди трети мандат за сформиране на държавно управление, Валери Симеонов се изповядва в ефир: Ще се опитаме да съставим държавно управление, в което да оставим всички сполучливи министри като Владислав Горанов и Петър Москов. Не пести суперлативи за последния: „ Той изтегли 2 години най-тежката промяна ". Припомняме ви, че всички промени, въведени от Москов, след това бяха анулирани със правосъдни решения.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР