Опасната сграда на НУ Васил Левски във варненския квартал Аспарухово

...
Опасната сграда на НУ Васил Левски във варненския квартал Аспарухово
Коментари Харесай

Укрепиха опасната сграда на варненското училище Васил Левски

Опасната постройка на НУ " Васил Левски " във варненския квартал " Аспарухово " към този момент е укрепена. Това заяви в персоналния си профил във Facebook районният кмет Ивайло Маринов, научи Moreto.net.

По думите му служащите към този момент са завършили и с монтирането на новата дограма, с слагането на топлоизолация, както и с работата по ВиК инсталацията.

Очаква се до края на тази седмица да бъдат подготвени всички фасади, върху които ще бъде положена минерална мазилка. След това ремонтните действия не престават по новия покрив, металните стълбища, електрическата апаратура, построяването на преградни стени от гипсокартон, подови настилки, монтаж на санитарния фаянс, боядисване, шпакловане и други

Сградата на НУ " Васил Левски " бе издигната и въведена в употреба в края на 2011 година от компания " Стоянстрой " за сумата към 5 млн. лева, обезпечени от Община Варна. През 2017 година постройката беше оповестена за рискова, а учениците бяха изведени и краткотрайно преместени в други учебни заведения. Повече от 2 години родители и деца чакат НУ " Васил Левски " да отвори порти. В края на лятото предходната година, представители на Община Варна обявиха, че повода за забавянето на ремонта е поради каузи, заведени от компания " Стоянстрой ".

Последва избор на нова строителна компания - " БГ Ленд ", която да укрепи и обнови учебното заведение. Договорът с нея беше подписан на 14-и ноември 2018 година, само че същинската работа стартира едвам в края на юли, защото по думите на ръководителя на компанията Георги Вецов, са се появили несъответствия, както и липса на греди и голям брой градивни детайли, скрити с гипсокартон, а това наложило промени в плана.

Според проектите ремонтът на НУ " Васил Левски " би трябвало да завърши до края на идващия месец, което не е доста несъмнено, поради многото работа, която остава да бъде свършена. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР