Опасна ситуация пред президентството. В сградата, където Румен Радев провеждаше

...
Опасна ситуация пред президентството. В сградата, където Румен Радев провеждаше
Коментари Харесай

Опасна ситуация пред президентството: Мъж се опита да нахлуе, докато Радев беше в сградата

Опасна обстановка пред президентството. В постройката, където Румен Радев организираше срещите с евентуалните служебни министър председатели, се е опитал да нахлуе неидентифициран мъж.

 Опасна обстановка Снимка: БГНЕС

Той се опита влезе през централния вход, откакто дошъл пред постройката със сив автомобил “Сузики ” с бургаска регистрация. Мъжът, който е на забележима възраст от към 50 години, спрял пред Археологическия музей, който се намира против президентството. 

С мудни стъпки той се отправил към “Дондуков ” 2, само че когато опитал да отвори вратата, открил, че е заключена

 Опасна обстановка Снимка: БГНЕС

Мъж се опита да нахлуе през централния вход на президентството, до момента в който президентът Румен Радев беседва с евентуалните служебни министър председатели.

Той не съумя да влезе в постройката, макар че първоначално наподобява не е бил обезпокояван. Чак след опита му да влезе, се появяват НСО, които го задържат. След това той е арестуван и от полицията.

Полицаите беседват с него, само че вероятно не са го считали за рисков, тъй като не му бяха поставени белезници.

Мъжът обаче стартира да вика по шефа на Българска народна банка Димитър Радев, когато той излезе от постройката на президентството

Гогава органите на реда решили да го питат кой е, като отговорът му бил:

“Аз съм Цар Калоян ”, „ Аз съм Велизар “.

Той обяснил, че желае да вземе властта и отказал да си направи тест за алкохол и опиати.

След това служителите на реда въпреки всичко му поставят белезници. На място дойде кола за спешна помощ. Мъжът показал експанзия иотказал да се качи в нея. Полицаите обаче съумяват да го приберат.

В момента на „ Дондуков “ 2 Радев организира диалози за длъжностен министър

Президентът Румен Радев организира среща с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, чийто пост е измежду посочените в член 99, алинея 5 от Конституцията.

След това той се срещна с шефът на Сметната палата Димитър Главчев и шефът на Българска народна банка Румен Радев, който от своя страна съобщи:

“Не е добра концепцията да се въвлича Българската национална банка (БНБ) в политическия развой по две групи от аргументи. Първата причина е, че това ще хвърли политическа сянка върху институциите за дълъг интервал от време. Втората причина – редица правни и юридически аргументи, както и колизия с европейското и националното законодателство ”.

 

Източник: 24 часа

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР