Опасна „дизайнерска” дрога става все по-популярна сред тийнейджърите в България.

...
Опасна „дизайнерска” дрога става все по-популярна сред тийнейджърите в България.
Коментари Харесай

Опасна синтетична дрога замества марихуаната в България

Опасна „ дизайнерска” дрога става все по-популярна измежду младежите в България.

Заради ниската цена, един от най-разпространите опиати сега е MDMB – шмика или „ китайски чай”, оповестява NOVA. Употребата му води до доста тежки последици за организма, даже до гибел.

Аспиринът и хероинът - изобретение на един и същи химик

Нов тип опиат убива единствено с едно поемане

Нова рискова дрога измежду учениците – капки за очи

„ Тази нова дрога остава в тялото, което е доста опасно”, сподели в предаването „ Здравей, България” контрольор Петьо Петков от Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му подобен вид субстанции провокират загуба за схващане. „ Новата синтетика не може да се вкара в една рамка. Обикновено на пазара това е наречено „ билка” - растителна маса, обработена с химикал. Ползват се най-различни растителни маси, които добре всмукват течности. Това е известно в Европа като „ спайс” – зелена тревна маса, обработена с химикал. Хората, които го вършат, постоянно не дозират правилно”, изясни инспекторът.

Той уточни и за какви признаци да наблюдават родителите, с цел да познаят дали децата им са употребявали такива субстанции.

Това е намаление на телесната температура, смяна на настроението, изтръпване на крайниците, при по огромна доза се стига до кома.

Инспекторът успокои, че няма всеобщ взрив на продажбата на такива опиати у нас.

Употребата на подобен опиат е една от версиите за гибелта на 18-годишния Кристиян Братоевски. Дванадесетокласникът от врачанското село Борован умря в съня си в нощта на неделя против понеделник. Преди това бил на събиране с другари, където, съгласно локалния вестник „ Конкурент”, пушил „ китайски чай”, закупен от дилър от Бяла Слатина. В момента се чакат резултатите от аутопсията, която ще обясни повода за гибелта на момчето.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР