Опашките от клиенти пред баничарниците в Добрич намаляха, според търговци

...
Опашките от клиенти пред баничарниците в Добрич намаляха, според търговци
Коментари Харесай

Опашките от клиенти пред баничарниците в Добрич намаляха, според търговци причина е поскъпването

Опашките от клиенти пред баничарниците в Добрич понижиха, съгласно търговци причина е повишаването на продукцията, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Не е загадка, че броят на местата, където се оферират тестени закуски в добруджанския град, е доста огромен. Наблюдава се обаче обща наклонност - и в централната градска част, и в периферията на града има лек отлив на клиенти. В най-хубава позиция са баничарниците наоколо до образователни заведения.

Най-луксозните тестени закуски в града - с топено сирене и луканка, кренвиршки, парче пица да вземем за пример, са с цени сред 2,70 - 3,00 лева и нагоре. Малко по-евтини са обичаните от добричани " Албенки " (тестена закуска със сирене), рогчета с масло и кашкавалките, също по този начин наречената " Домашна баница ". Класическата триъгълна, плоска баница се продава на цени сред 2,00 и 2,20 лева и съгласно мнозина остава противоречив въпросът съдържа ли сирене и краве масло, както е било преди 30 години. Обикновено грамажът на тестените закуски е сред 150 и 270 грама.

Обичаните от всички добричани и посетители на града старовремски гевреци в АЕМО " Старият Добрич " също нарастнаха и още в края на предходната година се продават на цена 1,20 лева Питките слънце, които добруджанци поръчват за празнични събития и са с грамаж между килограм и кг и половина, се оферират за към 20 лева Това сътвори опция в обществените мрежи да се появяват предложения на нерегистрирани търговци, които в домашни условия извършват поръчки за такива празнични хлябове с малко по-ниска цена - 15 - 18 лева

Почитателите на по-съвременните тестени закуски - кроасани, фокача, понички и други сходни, в Добрич могат да се открият главно в комерсиалните обекти от международни вериги.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР