Опасенията, че търговската война между САЩ и Китай ще доведат

...
Опасенията, че търговската война между САЩ и Китай ще доведат
Коментари Харесай

Goldman Sachs: САЩ и Китай няма да постигнат търговско споразумение до 2020-а

Опасенията, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай ще доведат до криза, нарастват. Заедно с това евентуално Вашингтон и Пекин няма да стигнат до съглашение в тази посока преди президентските избори в Щатите през 2020 година. За това предизвестяват специалистите от Goldman Sachs, представени от Reuters.

" Очакваме митата върху останалия китайски импорт в Съединени американски щати, изчисляван на 300 милиарда $, да влязат в действие ", се показва в разбор.

В началото на месеца американският президент Доналд Тръмп разгласи, че от септември ще бъдат наложени 10% цени върху останалия внос от Китай за 300 милиарда $. В отговор на това Пекин ограничи покупките на селскостопански артикули от Щатите.

Междувременно от Goldman Sachs намалиха прогнозата си за представянето на американската стопанска система през четвъртото тримесечие. Анализаторите чакат растежът да бъде по-слаб до 1,8%.

Според специалистите увеличението на разноските от спирането на веригите за доставки ще принуди американските компании да лимитират интензивността си.

Те допълват, че сходна " несигурна политика " като актуалната на Вашингтон ще накара производителите да търсят благоприятни условия за ограничение на разноските. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР