Опаковането на Триумфалната арка в Париж от световноизвестния артист Христо

...
Опаковането на Триумфалната арка в Париж от световноизвестния артист Христо
Коментари Харесай

Така се прави: Кристо отлага проекта си в Париж, за да не безпокои гнездящите птички

Опаковането на Триумфалната арка в Париж от световноизвестния актьор Христо Явашев - Кристо се анулира от 6 до 19 април 2020 година за интервала 19 септември - 4 октомври, оповестиха от формалната Facebook страница на художника.

Причината е да не се безпокоят керкенезите, които гнездят върху паметника тъкмо напролет.
 Кристо унижи България
Арката ще бъде опакована в 25 000 квадратни метра сребърно-син плат, изработен от полипропилен, и 7000 метра алено въже, които ще бъдат рециклирани по-късно.

Опаковането на Триумфалната арка ще бъде финансирано напълно от актьора посредством продажбата на неговите работни скици, картини и модели свързани с работата му. За нея няма да бъде изхарчена и стотинка държавни или общински средства, изрично се акцентира в прессъобщението.

През 1961 година, три години откакто се срещат в Париж, Кристо и Жан-Клод стартират да основават произведения за обществени места. Един от плановете им е пакетирането на здания. По това време, Кристо, който е наел дребна стаичка покрай Арката, прави малко изследване за реализирането на план там - в това число фотомонтаж от 1962 година Сега, съвсем 60 години след първичната концепция, творбата на актьора с български корени най-накрая ще види бял свят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР