ОП „Паркиране и репатриране“ възстанови парите на пловдивчанката, чиято кола

...
ОП „Паркиране и репатриране“ възстанови парите на пловдивчанката, чиято кола
Коментари Харесай

Върнаха парите от глоба на пловдивчанка след тримесечна сага с общинските служби

ОП „ Паркиране и репатриране “ възвърне парите на пловдивчанката, чиято кола с инвалиден стикер бе вдигната от паяк от центъра на града. Казусът на Анна Маджарова стигна до няколко институции, откакто шофьорката бе на мнение, че с паркирането си не е нарушила разпоредбите.

Последва отговор на началника на бранша гл. контрольор Тодор Боюклийски, в който се показва, че по случая проблема е осъществена инспекция. Било открито, че автомобилът на Маджарова е паркиран погрешно, заради което жалбата ѝ не трябва почетена. Тогава пловдивчанката пожела да бъде възложен снимков материал, който потвърждава виновността ѝ. Същата тъжба бе препратена и до ОД на МВР-Пловдив и омбудсмана на Пловдив.

Близо месец по-късно Маджарова получава отговор от омбудсмана инж. Борислав, препратен и до Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “.

В него се показва, че след работни срещи с гл. инс. Тодор Боюклийски и и диалози с Анна Маджарова – излиза наяве, че вдействителност автомобилът ѝ е бил паркиран в нарушаване. Предвид характерното положение на сина ѝ обаче обмудсманът на Пловдив моли общинското дружество да направи поклон и да въстанови сумата за наложеното административно наказване над пловдивчанката.

„ Когато отидох да проследя проблема в постройката на „ Паркиране и репатриране “, ми възвърнаха сумата. Подписах декларация, че към този момент нямат финансови отговорности към мен и всичко завърши. Но трябваше месеци наред да пущам тъжби в другите институции. За страдание, не за първи път чувствам, че хората в неравностойно състояние в България постоянно са пострадали на системата “, заключва Маджарова с признателност към застъпилите се за нея институции.

Оказва се още, че пред адреса, на който бе паркирана колата на пловдивчанката, е направена маркировка. Тя отбелязва периметъра, в който колите няма да пречат на притежателя да навлезе в частната си благосъстоятелност.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР