ООН започна разследване на удар от неизвестен извършител срещу автомобил

...
ООН започна разследване на удар от неизвестен извършител срещу автомобил
Коментари Харесай

ООН разследва убийство на чуждестранен служител в Рафах

О ОН стартира следствие на удар от незнаен причинител против автомобил на организацията в град Рафах в понеделник, при който за първи път от 7 октомври в Газа бе погубен неин задграничен чиновник , съобщи представител на генералния секретар Антониу Гутериш, представен от Ройтерс.

Служителят – пенсионираният офицер от индийската войска Уайбав Анил Кале, който работел за отдел " Безопасност и сигурност " на Организация на обединените нации – бил на път към Европейската болница в Рафах дружно със собствен сътрудник, който е бил ранен при офанзивата.

Индийското външно министерство през днешния ден съобщи, че дипломатическите му задачи са " в контакт със съответните управляващи " по отношение на следствието и че оказва помощ за прибирането на тленните остатъци.

Израел навлиза все по-дълбоко в град Рафах в южната част на Газа, където се намират повече от един милион души и силите му през вчерашния ден нанесоха удари в северната част на анклава, като това бяха някои от най-яростните офанзиви от месеци, показва Ройтерс.

Международните съдружници на Израел и филантропични групи неведнъж насочиха предизвестия против провеждането на сухопътна атака в Рафах, където се намират голям брой избягали от войната палестинци и Израел твърди, че са се окопали четири батальона на " Хамас ".

В изказване след гибелта на Кале в понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш още веднъж повтори " незабавния си апел за неотложно филантропично преустановяване на огъня и за освобождение на всички заложници " и сподели, че спорът в Газа продължава да нанася тежки загуби " освен на цивилните, само че също по този начин и на филантропичните служащи ".

Заместник-говорителят на Гутериш Фархан Хак през вчерашния ден съобщи, че Организация на обединените нации е основала комисия за определяне на обстоятелствата, която да открие кой е виновен за офанзивата. " Все още сме доста рано в следствието и детайлностите за случилото се към момента се ревизират посредством Израелските сили за защита ", сподели той. По думите му все още в Газа се намират 71 задгранични чиновници на Организация на обединените нации.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР