ООН уволни 12 свои служители поради опасения за участие в

...
ООН уволни 12 свои служители поради опасения за участие в
Коментари Харесай

ООН нареди на Израел да предотвратява актове на геноцид, но не разпореди спиране на огъня

Организация на обединените нации уволни 12 свои чиновници заради опасения за присъединяване в нападението на 7 октомври

Международният съд на Организация на обединените нации подреди на Израел да предотвратява актове на геноцид против палестинците и да направи повече, с цел да помогне на цивилните в линията Газа, само че не разпореди прекратяването на огъня в палестинската територия, което бе поискано от Република Южна Африка (РЮА), съобщи Ройтерс.

РЮА заведе делото в Международния съд на Организация на обединените нации по-рано този месец и изиска да бъдат постановени незабавни ограничения за преустановяване на боевете, при които съгласно локалните управляващи, следени от „ Хамас “, са били убити повече от 26 000 палестинци. Тя упрекна Израел във воден от страната геноцид по време на офанзивата, почнала, откакто бойци на палестинското ислямистко придвижване нахлуха в Израел, където убиха към 1200 и отвлякоха повече от 240 души. Израел изиска делото да бъде прекъснато.

В днешното си решение съдиите споделиха, че Израел би трябвало да постави всички вероятни старания, с цел да попречи на войските си да извършат геноцид, да го санкционира и да предприеме стъпки, с цел да усъвършенства филантропичната обстановка.Израел назовава обвиняванията на РЮА подправени и „ жестоко изкривени “ и съобщи, че поставя всички вероятни старания, с цел да избегне цивилни жертви, показва Ройтерс.

Същевременно стана ясно, че 12 чиновници на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци са с прекъснати контракти, откакто израелските управляващи ги упрекнаха, че са забъркани в офанзивите на 7 октомври.

Съединени американски щати споделят, че краткотрайно са спрели финансирането на организацията, до момента в който преразглеждат обвиняванията.

Генералният комисар Филип Лазарини сподели в изказване: „ Израелските управляващи предоставиха информация за хипотетичното присъединяване на няколко чиновници на организацията в ужасяващите офанзиви против Израел на 7 октомври.

„ За да защитя способността на организацията да доставя филантропична помощ, взех решение неотложно да приключа договорите на тези чиновници и да стартира следствие, с цел да установя истината неотложно “, декларира той.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР