ООН предупреди в неделя, че гражданският ред започва да се

...
ООН предупреди в неделя, че гражданският ред започва да се
Коментари Харесай

Жители на Газа разграбват доставките с храни

Организация на обединените нации предизвести в неделя, че " гражданският ред " стартира да се срутва в Газа, откакто хиляди хора разграбиха нейните хранителни хранилища в раздраната от война палестинска територия.


Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA) сподели, че пшеница, брашно и други доставки са били ограбени в няколко склада. „ Това е обезпокоителен знак, че гражданският ред стартира да се разпада след три седмици война и плътна блокада “, сподели шефът на UNRWA в Газа Томас Уайт. Един от складовете в централния град Деир ал-Балах е бил употребен за запазване на доставки от филантропични конвои, които започнаха да минават в Газа от Египет на 21 октомври. „ Хиляди хора нахлуха в няколко склада и разпределителни центрове на UNRWA в междинните и южните региони на линията Газа, като взеха пшенично брашно и други съществени артикули за оцеляване като хигиенични консумативи “, сподели UNRWA.

Израел също по този начин наложи цялостна обсада на естествените доставки на храна, вода, медикаменти и гориво в Газа, като първият ескорт с филантропична помощ влезе едвам две седмици по-късно. Оттогава UNRWA споделя, че 84 филантропични камиона са минали в Газа, само че филантропичните организации споделят, че броят им е прекомерно дребен. Преди спора данни на Организация на обединените нации посочваха приблизително по 500 камиона дневно, влизащи в Газа. „ Доставките на пазара се изчерпват, до момента в който филантропичната помощ, идваща в линията Газа с камиони от Египет, е незадоволителна “, сподели Уайт. „ Нуждите на общностите са големи, даже единствено за главно оцеляване, до момента в който помощта, която получаваме, е нищожна и непостоянна “, сподели служителят на Организация на обединените нации. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР