ООН предупреди, че светът трябва да се подготви за все

...
ООН предупреди, че светът трябва да се подготви за все
Коментари Харесай

ООН предупреди: Светът трябва да се подготви за по-интензивни горещи вълни

Организация на обединените нации предизвести, че светът би трябвало да се приготви за все по-интензивни горещи талази, до момента в който страните в Северното полукълбо се сблъскват с покачващите се температури, съобщи Агенция Франс Прес.

" Тези феномени ще продължат да стават все по-интензивни и светът би трябвало да се приготви за по-интензивни горещини ", съобщи пред кореспонденти в Женева Джон Наирн, старши консултант по рисковите горещини в Световната метеорологична организация (СМО) към Организация на обединените нации.

Коментарите му пристигнаха в миг, когато Европа се приготвяше за нови високи температури в изискванията на непрестанни горещини и горски пожари, които изпепелиха обширни елементи от Северното полукълбо и постановиха евакуацията на 1200 деца наоколо до гръцки морски курорт.

Здравните управляващи сигнализираха от Северна Америка до Европа и Азия, като приканиха хората да се хидратират и да се подслонят от палещото слънце, което е блестящо увещание за последствията от световното стопляне.

Горещите талази са измежду най-смъртоносните естествени бедствия, като всяка година стотици хиляди хора умират от предотвратими аргументи, свързани с горещините, сподели Наирн.

Горещините са бързо възходящ риск за здравето, дължащ се на разрастващата се урбанизация, увеличението на рисковите температури и демографските промени в страните със застаряващо население.

Наирн съобщи, че броят на продължителните и едновременни горещини в Северното полукълбо е повишен шест пъти от 1980 година насам.

" Тази наклонност не демонстрира признаци на понижаване ", сподели той.

" Така че се притеснявам, че ни чакат много огромни горещини, които ще имат много съществени последствия за човешкото здраве и занаят. "

През миналия уикенд СМО заяви, че предизвестията и рекомендациите за несъразмерни горещини обгръщат повече от 100 милиона души в Съединени американски щати.

Европа, най-бързо затоплящият се континент в света, се приготвяше пикът на актуалната гореща вълна да засегне италианските острови Сицилия и Сардиния, където Европейската галактическа организация предвижда оптималната температура от 48 °C.

По данни на метеорологичната организация на Организация на обединените нации актуалният европейски температурен връх е 48,8 °C, регистриран на Сицилия през 2021 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР