ООН обяви днес списък от 38 достойни за порицание страни,

...
ООН обяви днес списък от 38 достойни за порицание страни,
Коментари Харесай

ООН: 38 държави убиват, изтезават и арестуват правозащитници, Русия сред тях

ООН разгласи през днешния ден лист от 38 почтени за неодобрение страни, в това число Китай и Русия, за които се твърди, че са употребявали репресии или закани против хора, които са сътрудничили с организацията по линия на човешките права, посредством убийства, изтезания и непозволени арести, съобщи Ройтерс.

Годишният отчет на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш включва също данни за малтретиране, следене, криминализация и акции за публично оклеветяване, ориентирани към жертви и бранители на човешките права, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Светът има дълг към тези смели хора, бранещи човешките права, които дадоха отговор на запитванията да дават информация и да се ангажират с Организация на обединените нации, с цел да се подсигурява, че правото им на присъединяване е почетено ", написа Гутериш и добави: " Наказването на човеци за съдействие с Организация на обединените нации е почтена за неодобрение процедура, за унищожаване на която всеки би трябвало да направи повече ".

Трийсет и осемте страни включват 29 страни с нови случаи и 19 със съществуващи или продължаващи случаи.

Правителствата постоянно упрекват правозащитниците в тероризъм или ги порицават за съдействие с непознати организации, или за увреждане на репутацията и сигурността на страната, написа в отчета.

" Има тревожна наклонност в потреблението на доводи за националната сигурност и контратерористични тактики от страните, като опрощение за блокиране на достъпа от общности и организации на гражданското общество до Организация на обединените нации ", отбелязва отчетът.

Жени, сътрудничещи с Организация на обединените нации, са съобщили за закани от обезчестяване и акции за очерняне в интернет. Служителите на Организация на обединените нации постоянно са срещали хора, които са били прекомерно уплашени да приказват с тях, даже в централите на организацията в Ню Йорк и Женева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР