Онлайн за придвижване на журналисти в новата сграда на Народното

...
Онлайн за придвижване на журналисти в новата сграда на Народното
Коментари Харесай

Петиция настоява парламентарните репортери да имат достъп до депутатите

Онлайн за напредване на публицисти в новата постройка на Народното събрание – някогашния Партиен дом, където работят депутатите от началото на септември. След преместването на пленарната зала представителите на медиите нямат достъп до народните представители и са изолирани в обособен кулоар.

На няколко места в някогашния партиен дом са сложени турникети, през които могат да минават единствено депутати и чиновници на Народното събрание. Те даже влизат в постройката през разнообразни входове. Така единственият метод публицисти да беседват с депутати и да им задават въпроси са пресконференците.

Не липсват и механически спънки пред това публицистите да извършват отговорностите си. Те могат да гледат какво става в пленарната зала само през монитори, които обаче постоянно прекъсват.

В остарялата постройка, преди пандемията от ковид, представителите на медиите имаха свободен достъп до коридорите, в които се придвижваха и депутатите. Така можеха да спрат всекиго и да изискат информация или позиция по всяка политическа тематика.

" Наред с множеството механически проблеми, към момента няма отговор КОЙ и за какво отряза достъпа на публицистите до националните избраници и КОЙ подреди връзката с народен представител да се реализира посредством PR на партията, който комфортно може да го скрие или да реши, от негово име, че в този момент не е комфортно да дава отговор на въпроси? Така ли се подсигурява свободата на словото, г-жо Караянчева и господин Борисов? Защо четвъртата власт е натикана в приземния етаж на някогашния Партиен дом? ", написа в петицията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР