Онлайн системата за билети за градския транспорт не проработи и

...
Онлайн системата за билети за градския транспорт не проработи и
Коментари Харесай

Онлайн системата за билети в София не тръгна и от Нова година

Онлайн системата за билети за градския превоз не проработи и Нова година, както последно обещаваше кметът Йорданка Фандъкова. Поредният провал на системата идва след изхарчени 83 млн. лева без Данък добавена стойност за системата. Неправителствената организация “Спаси София” изиска през днешния ден още на идващото съвещание на комисията по превоз на Столичния общински съвет пояснения по проблема да даде управлението на Центъра за градска подвижност.

" След 17 години очакване и десетки неспазени обещания и крайни периоди, последният, от които изтече на 31.12.2020 година, нова система за таксуване към момента няма. Явно след 83 млн. без Данък добавена стойност не са задоволителни, с цел да може градският превоз на София най-накрая да влезе в 21-ви век и таксуването да стане комфортно и справедливо”, написа във фейсбук общинският консултант Борис Бонев.

Той прецизира, че още през днешния ден е изпратил публично искане на идващото съвещание на комисията по превоз на СОС да бъде извикан шефът на Център за градска подвижност Димитър Дилчев, който да даде пояснение пред общинските съветници за какво новата система не проработи, макар обещанията.

В средата на септември, последно Фандъкова уточни, че, като преди този момент Столичния общински съвет би трябвало да реши дали билетът ще е за време или за разстояние. Това и по този начин не се случи.

" Смятам, че таксуването съгласно пропътувано време е по-подходящо за София ", споделя още Фандъкова. Тя прецизира, че няма да се подвига цената на билета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР