Онлайн приложение, което ще дава информация на потребителите за географското

...
Онлайн приложение, което ще дава информация на потребителите за географското
Коментари Харесай

Oнлайн приложение ще насочва към зарядните станции шофьорите на електромобили

Онлайн приложение, което ще дава информация на потребителите за географското местоположение на обществено наличните зарядни точки или точки за зареждане с различни горива, би трябвало да бъде финансирано и създадено. За неговото действие могат да бъдат употребявани в допълнение и функционалностите на Географската осведомителна система в българските пристанища. Изградените зарядни точки за различни горива в българските пристанища могат да бъдат включени в Географска информационна система система. Това планува новата „ Национална рамка за политика за развиване на пазара на различни горива в транспортния бранш “. Промените са признати от Министерския съвет, оповестиха от преслужбата на кабинета.

Целта на документа е да се основат по-добри условия за необятно използване на различните горива и задвижвания в превоза, както за разрастване на съответната инфраструктура за зареждане на сходни транспортни средства. За да се осъществя на процедура тази национална рамка, са посочени и нормативните актове, които би трябвало да бъдат променени. В документа са написани средносрочни и дълготрайни ограничения, които да ускорят развиването на електромобилната и водородната технологии, както и да подкрепят налагането на природния газ като общоприетоо гориво. Посочени са и способените институции, които би трябвало да подхващат дейности за транспониране на съответните разпореждания.

В Националната рамка написа още, че „ би трябвало да бъдат подхванати дейности, които да подсигуряват, че цените, начислявани от операторите на обществено наличните зарядни точки, са транспарантни, рационални, елементарно и ясно съпоставими. “ Това значи, че всички оператори на електрически зарядни точки би трябвало да дават услугата свободно на потребителите, без да се постанова сключването на контракт.

 Една от зарядните станции за електрически автомобили пред хипермаркета на Kaufland в София
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР