Онлайн бизнесът вижда свят, пълен с възможности за трансгранични продажби,

...
Онлайн бизнесът вижда свят, пълен с възможности за трансгранични продажби,
Коментари Харесай

9 от 10 лидери в електронната търговия гледат към чуждите пазари като възможност за растеж

Онлайн бизнесът вижда свят, цялостен с благоприятни условия за трансгранични продажби, а мениджърите на компании за цифрова търговия са подготвени да подхващат дейности в тази посока, демонстрира изследване на Visa Global Merchant за електронната търговия (Visa GME Study).

Ръководителите на компании в международен мащаб преглеждат интернационалната агресия и намирането на нови трансгранични клиенти като сериозно значими за стимулиране на растежа, предвид на наближаващото празнично извършване на покупки.

По-голямата част от интервюираните водачи на компании за онлайн търговия (87%) считат, че разширението на трансграничните им интервенции е една от най-големите благоприятни условия за напредък през идващите години.

В момента две от три компании (66%), които продават онлайн, търгуват и трансгранично. Тези продажби съставляват съвсем една трета (31%) от приходите на бизнеса. Дори при обилни доходи от трансгранични продажби, повече от половината (51%) от фирмите, които към този момент имат предложение към интернационалните клиенти, се нуждаят от помощ за усъвършенстване на своите задгранични онлайн продажби.

 

„ Данните са ясни – трансграничността е съществена опция за напредък. Но това не е елементарно, изключително за дребния бизнес, споделя Сюзан Кериър, световен началник във Visa на продажбите и покупките на търговци. Като световна платформа, през която се реализират милиони преводи всекидневно, Visa оказва помощ на търговците да намират нови клиенти, да ревизират цифровата еднаквост на клиентите си и основават сигурни и безпроблемни прекарвания при разплащания. “

 

Празниците в края на годината = продажби по целия свят

 

Празниците в края на годината обезпечават повече от една четвърт от годишните доходи за по-голямата част от търговците (86%), които са включени в изследването. Този пиков интервал е от решаващо значение за цифровата търговия по целия свят. От изследването Visa GME също по този начин стана ясно, че мениджърите в електронната търговия не престават да навлизат целенасочено на нови пазари, с цел да останат конкурентоспособни през този интервал.

 

Въпреки опциите, които дава трансграничната онлайн търговия, някои от интервюираните показаха опасения по отношение на редица фактори. По-конкретно през празничния сезон тази година засилената конкуренция се смята за най-големия риск от повече от половината респонденти (52%). Други световни фактори също оказват въздействие – комерсиалната политика се показва за риск най-често от американските (34%) и китайските

(54%) компании, до момента в който в Европа това е несигурността, маркирана от 64% от респондентите от Обединеното кралство.

 

„ Няма двама идентични търговци, консуматори или райони. Затова е извънредно значимо търговците да схващат цялостната картина. Данните са в основата на това, сподели Кериър. Търговците би трябвало да схванат кои са техните сегашни и бъдещи клиенти и от кое място идват. След това да изготвят своите оферти по отношение на характерните им потребности. Visa може да им помогне да създадат това. "

Пълното изследване, което ще бъде оповестено през януари 2020 година, показва настройките на търговците, държанието и усещанията за трансграничната електронна търговия на 10 световни пазара. Сред забавните обстоятелства, които изследването включва, са:
Безпроблемен опит при извършване на покупки Независимо дали купуват артикули в страната или в чужбина, клиентите желаят сходно преживяване. Лидерите на компании дефинират като най-важни фактори бързата доставка (44%), лесното извършване на покупки (41%) и комфортните способи за разплащания (41%).Нови пазари Два от всеки три (66%) бизнеса, които не продават трансгранично, възнамеряват да го осъществят в близко бъдеще. Целта за 90% от тях е това да се случи в идващите три години.Ограничаване Разширяването в интернационален проект може да бъде обезсърчително начинание. По-голямата част от тези, които не са се разширили в интернационален проект (87%), даже не са правили опити за това. Основните провокации са приемането и обработката на задгранични преводи (37%) и проблемите с доставката (42%)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР