Онези, които харесват Путин, ще са първите, които ще влязат

...
Онези, които харесват Путин, ще са първите, които ще влязат
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Никога няма да произвеждаме мерцедеси, а слаби политици - толкова можем

Онези, които харесват Путин, ще са първите, които ще влязат в пандизите и ФСБ ще извърши с тях блудствени дейности

След учен към този момент не виждам кого могат да предложат за министър председател с изключение на Господ, споделя пред Faktor.bg някогашният здравен министър

Интервю на Васил Стефанов

- Д-р Ненков, каква година изпращаме, за какво след поредност от избори още веднъж се задава най-вероятно нов избор, до момента в който Румен Радев държи властта с четвъртия си длъжностен кабинет, откогато е президент? 

- Аз не виждам какъв е казусът, откакто всичко това си го вършим сами? Ние не би трябвало да търсим външни фактори като руснаци или американци, тъй като всичките ни беди идват от нас самите. Гласува една дребна група от хора, измежду които има хардлайнери на партии, а в същото време останалите, които не упражняват вота си, схващат от всичко и се бият в гърдите какъв брой са по-умни от останалите. Има и такива, които гласоподават против кебапчета. Това е дневният ред на всички, които са отишли до урните. Ясно е, че в никакъв случай няма да произвеждаме мерцедеси, а слаби политици. Толкова можем, не би трябвало да се сърдим на никого. Отговорността е на всички тези, които споделят, че от гласа им не зависи нищо, тъй като им е по-важно да си копаят на вилата в събота и неделя. В същото време ние чакаме доста повече, с цел да ни сменят маслото и при фризьора, в сравнение с в изборната секция. Това е рецептата – да се гласоподава. Има и друга, само че не е доста приятна – съветската, с оръжие. От тази обстановка, в която се намираме, се възползва една дребна политическа група от опортюнисти. 

- Преди служебните държавни управления сякаш имахме по-голяма предвидимост с всичките неточности, които политиците ни правеха. Само войната и коронавирус рецесията ли бяха факторите за спиралата от непрекъснато напрежение и безкрайни избори? 

- Румен Радев беше определен на президентския пост. На който не му харесва по какъв начин ни ръководи, да отиде и да гласоподава. На процедура Борисовият режим беше диктаторски и нямаше война.  С всичките си недостатъци на младите, красивите и образованите – не те започнаха войната в Украйна и усилиха цената на газа. 

- Бившият здравен министър Илко Семерджиев установи, че от доктор не може да стане министър председател във връзка провалената кандидатура на проф. Габровски. Съгласен ли сте с сходно изказване?

- Всяка специалност стартира отнякъде. Самият доктор Семерджиев не се е родил здравен министър. Харесвам проф. Габровски и не можах да схвана за какво се е съгласил да бъде претендент за министър председател, само че както се споделя – това не е и моя работа. След учен към този момент не виждам кого могат да предложат с изключение на Господ. Няма специфични премиерски качества, а всемирен. Един водач на боклукчийска кола даже би трябвало да слуша какво му се шепне в ухото, а не като Борисов да твърди, че е Лионел Меси, което е несериозно. В един миг излиза, че би трябвало да сме признателни, че дишаме въздуха му. 

- Партиите се надцакват в Народното събрание с повдигане на заплати и пенсии. Едва ли някой желае да получава по-малко пари, само че до какво ще докара надпреварата в пленарната зала? 

- Когато политици дават обещание хубави неща, това би трябвало да се гледа доста деликатно под лупа, тъй като нормално се случва обстановката в Германия по време на Втората международна война. В една от предизборните си речи Хитлер споделя: „ дайте ми 10 години и няма да познаете страната ни “. Накрая в действителност по този начин се оказва. Нямам пояснение за бързия и елементарен приход. Според мен рецептата е друга, само че е мъчно изпълнима. С намаляването на кражбите ще има пари за всичко. Това съм го видял в системата на опазването на здравето с двете си очи и евентуално важи за всички останали сфери. Аз нямам доказателства, само че има задоволително обществена информация по какъв начин няколко лица печелят публични поръчки на всички равнища. Ако тази система преживее катарзис, ще има основа и за по-високи заплати, и за по-големи пенсии. 

- Голяма част от народа още веднъж е отчаян. Някои от партиите, за които гласоподава през последните години към този момент даже не са в Народното събрание. Ако отидем на избори през март, още веднъж ли ще търсим следващите месии? 

- В този регион на света имаме податливост да търсим отговорността другаде, отвън нас – да пристигна някой да ни оправи, да ни избави и да ни даде нещо. Всъщност животът не би трябвало да действа по този метод. Всеки самичък носи отговорност за своето здраве и за хората, които изпраща в Народното събрание. Когато избираме някого, би трябвало да си даваме сметка за какво гласуваме за него, а освен за това, че  пеел хубаво „ Жива рана “, от което няма необикновен смисъл в политиката. Няма нищо неприятно да се гласоподава за нови хора. Тези обаче, които бяха определени последно, се блъснаха в стената и позволиха просташки неточности евентуално от неведение, от непросветеност или поради неприятни съветници. Няма нищо неприятно да се обновяват кръговете, тъй като и другият вид не е добър – 20 години да слушаме едни и същи неистини и да гледаме нелепост след нелепост. 

- Защо се хващаме елементарно на всякакви обещания, че могат да ни оправят за 800 дни да вземем за пример?

- Вие давате доста прекрасен образец за това, по какъв начин, когато отидем да гласуваме, би трябвало да се сещаме какво се е случвало преди, а не да пускаме бюлетини за това, което желаеме да чуем. Ако някой излезе и каже, че ще направи по 20 000 лева заплатите на лекарите, няма да гласоподавам за него, тъй като е ясно, че лъже. Човек би трябвало да премисли и да не се поддава на обещания, тъй като е доста хубаво минималната заплата да е 2 000 лева Още през днешния ден можем да си създадем с вас една партия „ България – Фактор “ и да обещаем, че тази година няма да има зима. Със сигурност някои хора, които заплащат високи сметки за парно ще гласоподават за нас. Нашите ръководещи имат един доста огромен проблем – не могат да отговорят по какъв начин ще станат обещанията им, до момента в който повтарят единствено „ ще “, което не е прелестно. 

- Наскоро бяхте в Гърция. С какво прилежащите страни на Балканите са по-добри от нас, за какво сякаш от време на време гледаме с нескрита злоба, само че в същото време и с обезсърчение, че не сме като тях? 

- Аз съм видял дребна част от гръцкото общество. Хората там практикуват туризъм и знаят по какъв начин да го вършат. Те не живеят с възприятието, че ти правят услуга за това, че си отишъл при тях или пък, че ти си им задължен, тъй като ти носят узото. Напротив, по този начин умеят да ти вземат еврата, че да не те е гняв, че си им платил. Колкото и да са зле стопански, каквото и да им се е случило, само че гърците не оферират таратор за 8 лева Т.е., гръцкият притежател на ресторант се сеща, че по-добре да продаде 4 таратора по 2 лв., в сравнение с нищо.  Никой българин не търпи различен българин да е над него, което е ужасяващо. Виждаме през последните години с Facebook по какъв начин съвсем нямаме престижи. В същото време даже и Меси да стане министър председател, още веднъж ще разедини народа. Ние не знаем да почитаме водачите си. И по какъв начин да стане? Имахме 50 години извращения по време на комунизма, по-късно ни удари преходът с комунистически креатури, които лъжат и мажат с всичка мощ. Почти нито една мъжка дума не е спазена. Хората, които ни ръководят, не са паднали от Марс. Едни от дребното хубави неща, които са ни се случвали, даже не знам по какъв начин комунистическите дейци са го позволили, е участието ни в НАТО и Европейския съюз. Да, този Европейски Съюз ще ни влачи на своята опашка, само че напред. 

- Немалка част от сънародниците ни застават на страната на Владимир Путин. Как си обяснявате сходна антиевропейска позиция? 

- Преди няколко дни видях едно момче, което на телефона си имаше фотография на пречупения кръст. Хора като Владимир Путин и Хитлер наподобяват доста мощни, само че в действителност са едни страхливци, които са намерили цаката по какъв начин да подтикват най-долните човешки качества, с цел да управляват обществата. Те евентуално имат някаква харизма. Онези, които харесват Путин, евентуално ще са първите, които ще влязат в пандизите и с тях ще бъдат осъществени блудствени дейности от чиновници на ФСБ. Нека пропутинските простаци в България да отговорят каква съветска движимост имат? Те, които се разплащат с евро и вървят на отмора в Европейски Съюз, са нищо повече от едни безгръбначни хорица, които чакат бащицата да им каже какво да вършат. Поемането на персонална отговорност е нещо доста по-трудно от това, да бъдеш Путин. Тези, които го харесват, са безволеви мърльовци, които чакат партийния началник да им каже по кое време и къде може да акат. 

- Ако при част от носталгиците има тъжба за младост по комунизма, по какъв начин си обяснявате въздишките по тоталитарния режим от хора, които са били на 5-6 години, когато пада режимът на Живков? 

- Бил съм млад чорбаджия, когато се строеше Димитровград. Партийният секретар ни споделяше да взимаме лопатите и да копаем. Хората, които бленуват и страдат за това време, в никакъв случай няма и не могат да схванат какво значи да си свободен. Това са същите, които през днешния ден почиват в Гърция, а не във Владивосток. Днес с дребния си приход би трябвало да измислиш какво да правиш. Ако го сториш по умния метод, може да остане някой лев и за децата. Ако е по глупавия метод, ще продължаваме да чуваме „ унищожиха я тая страна, хвърлих си всички пари по залози. Тези младежи, за които говорите, слушат какво се приказва у дома. Разумен човек няма по какъв начин да толерира боен агресор, в случай че ще и да е най-красивият. Въобще не е правилно, че в Съветския съюз да вземем за пример нямало хомосексуалисти. Казвам го, тъй като това е един от флаговете, който се вее. С тази идея, че Крим е съветски, нашият президент се дискредитира свиреп. Той като че ли е много податлив да направи взаимни отстъпки в името на Съветския съюз, с което аз персонално не съм склонен. 

- Кои са вицовете, които могат да опишат 2022 година? 

- Нищо не развива по този начин организационните благоприятни условия на мъжа, както 2-3 любовници. В подтекста на нашия диалог – парите вършат всичко да наподобява по-голямо – пичът става по-голям пич, а задникът – още по-голям гъз. Две приятелки се срещат и едната се оплаква: „ Тоя моят да знаеш какъв е глупак! Танцувам си на служебния ваучър с Ванката и моят да вземе да стане и да го ритне с всичка мощ сред краката “. Другата я попитала по какъв начин е Ванката и приятелката ѝ дала отговор: „ Той е добре, само че на мен ми счупи три пръста “. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР