Омикрон ще натовари извънболничната помощ, прогнозира бившият шеф на спешната

...
Омикрон ще натовари извънболничната помощ, прогнозира бившият шеф на спешната
Коментари Харесай

Омикрон ще натовари извънболничната помощ |

Омикрон ще натовари извънболничната помощ, предвижда някогашният началник на незабавната болница „ Н. И. Пирогов ” доцент Спас Спасков по Нова телевизия в коментар за стръмно повишаващият се брой инфектирани у нас.

„ Напълно е допустимо, и такова е упованието, разновидността Омикрон да направи по този начин, че по-малко хора да влизат в лечебните заведения – по този начин ще се натовари по-скоро доболничната помощ. Отварят се доста Коронавирус кабинети в клиниките. Там се обръща внимание както на дейните случаи, по този начин и на пациенти с постковид синдром ”, сподели той.

Думите му се удостоверяват и от данните за разпространяването на инфекцията в някои района на страната.

Все повече приети в болница, в очакване на пика на следващата вълна, се регистрират в болничното заведение в Стара Загора:

„ Има приети в болница 84 индивида с Коронавирус зараза при нас като 8 от тях са деца. 80% от потенциалът на болничното заведение е цялостен – половината пациенти са интубирани. Случаите на Омикрон и Делта се покриват в една обща вълна. Очакваме пика след две седмици в нашата област. Има организация за откриване на нови кревати, само че въпреки всичко имаме лимит, който можем да достигнем ”, изясни доцент Георги Минков, който е зам.-директор на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ” – Стара Загора. Той прикани Регионалните здравни инспекции да наблюдават за спазването на ограниченията.

По мотив предварителната защита против тежко протичане на инфекцията, доцент Спас Спасков разяснява имунизационното покритие против COVID-19 у нас:

Ваксинацията, за жалост, доста наподобява на застраховките. Единствените застраховки, при които имаме необятно покритие са наложителните. За разнообразни бедствия – наводнения, пожари и прочие, всеки си споделя „ мен няма да ме стигне, а в случай че се случи – страната ще ми помогне ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР