Омикрон не е причина да се радваме, че коронавирусът SARS-CoV-2

...
Омикрон не е причина да се радваме, че коронавирусът SARS-CoV-2
Коментари Харесай

Предупреждение: Не се радвайте на Омикрон

Омикрон не е причина да се радваме, че коронавирусът SARS-CoV-2 става по-лек. Всъщност с Омикрон обстановката става по-зле. Това написа в своя обява Жана Цонева, която е помощник в Българска академия на науките.

Цонева базира мнението си на следните обстоятелства - че Омикрон в действителност не е генетичен правоприемник на досегашния най-доминиращ вид Делта. Произходът му към момента не е твърдо открит, само че генетичните линии на новия вид изрично демонстрират, че той не е " отроче " на Делта. А това, съгласно Цонева, демонстрира, че в действителност коронавирусът " създаде " още един вид, който отслабва имунитета ни, в това число създаваният от имунизациите и който за момента работи паралелно с Делта и още не го е " заличил ".
Вирусолог: СЗО има инструментите да спре пандемията през 2022 година
Изпращаме втора поредна година под знака на COVID-19, сблъскайки се с новите разновидности - Делта и Омикрон. Също по този начин и стартира поставянет...
Прочети повече
Омикрон би трябвало да се съпоставя с първичния ухански вид, не с Делта, когато приказваме от генетична позиция. А освен това съпоставяне Омикрон е надалеч по-заразен и вирулентен, показва Цонева. И припомня какъв брой доста хора страдат от дълъг КОВИД в международен мащаб, който е причина за друга степен на инвалидизация. Напомня и друго - че до момента всеки идващ вид на вируса, който СЗО етикира като " вид за терзание " се е оказвал по-тежък от предходния. Все още няма сигурни данни, че цялостният резултат от Омикрон ще е по-лек, в сравнение с от Делта.

" Отказът от ограничения ще продължи да ни подсигурява постоянното доставяне с разнородни нови и по-опасни разновидности (...) даже и да потегля от по-ниска база на патогенеза по отношение на Делта, можем да чакаме единствено да става по-зле. Ако му позволим да циркулира и което е същото, да мутира. Не e във наш интерес да се заразим, с цел да свършела пандемията по-скоро. (...). Не пазенето, а трансмисията и репликацията удължават мъката, изключително при потвърдената неспособност за реализиране на стаден имунитет дори при надалеч по-малко заразните разновидности ", предизвестява Цонева.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР