Омбуцмана на Пловдив - инж. Борислав Стаматов представи своя Отчет

...
Омбуцмана на Пловдив - инж. Борислав Стаматов представи своя Отчет
Коментари Харесай

Жена опита да продаде автомобил на покойния си съпруг, получи задължения от 9000 лева

Омбуцмана на Пловдив - инж. Борислав Стаматов показа своя Отчет на активността си като Обществен медиатор на територията на община Пловдив през миналата 2023 година. Ето едни от най-интересните проблеми, постъпили в институцията:

Гражданка се е пробвала да продаде автомобил, благосъстоятелност на брачна половинка й, който е към този момент умрял, само че договорката не е осъществена, заради това, че брачният партньор е имал отговорности към ЕВН Топлофикация.

Ставаше дума за влезнали в действие пет изпълнителни каузи за интервала от 2012 година до 2016 година и обвързване все още към 9 000 лева Гражданката твърдеше, че не е знаела за тези каузи, а към днешна дата не употребява парно и заплаща единствено такса сградна апаратура.

При сходни случаи, защото гражданката от дълго време се е конституирала като правоприемник на брачна половинка си, не би могло нищо друго да се направи с изключение на да се търсят пороци в издадените изпълнителни листове, което обаче няма по какъв начин да спре осъществяването им, до момента в който няма някакъв съответен резултат от съда.

Ако не се открият такива пороци за пострадалия остава разновидността да контракти някакъв тип разсрочено заплащане на задължението, което зависи от волята и желанието на кредитора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР