Омбудсманът Мая Манолова поиска спешна среща с ръководството на Министерството

...
Омбудсманът Мая Манолова поиска спешна среща с ръководството на Министерството
Коментари Харесай

Омбудсманът иска среща с регионалния министър заради Златен век

Омбудсманът Мая Манолова изиска незабавна среща с управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството във връзка със законността на градежа на 34-етажния небостъргач " Златен век ". На срещата Манолова ще желае изясняване по отношение на валидността на разрешителното за градеж, статута на обектите " ателие " от голяма важност за предназначението на постройката според плана икатегорията на градежа, в това число за отговорността на ДНСК.
" Обществените упования са подбудени от спорните мнения по главния въпрос по отношение на валидността на разрешението за градеж, изразени през последните дни в общественото пространство от органите на централната и локална администрация за разрешаване и надзор на строителството ", написа Мая Манолова в писмото си до районния министър Петя Аврамова.
Омбудсманът напомня, че е питала ДНСК, Йорданка Фандъкова и районния кмет на " Лозенец " за плана още през 2017 година, като ДНСК дава отговор, че няма проблем с документите на " Златен век ". Няколко месец по-късно Инициативен комитет " Лозенец " отново се обръща към омбудсмана, поради тълкувателното писмо на зам.-регионалния министър Валентин Йовев, че разрешителното за градеж на " Златен век " важи до 2020 година. Гражданите желаят мнение на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Министерство на околната среда и водите и основния проектант на София Здравко Здравков поради промени в плана и дали те дават отговор на еконормите. Отговорът е, че всичко е наред.
Припомняме, че през днешния ден (3 април), от 18:30 часа, в градинката при хотел " Маринела " в София ще има митинг поради " Златен век " - седми подред. Мотото на митинга е против свръхзастрояването, застрояването на зелени площи и противозаконното строителство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР