Омбудсманът Мая Манолова изрази увереност, че ако се кандидатира за

...
Омбудсманът Мая Манолова изрази увереност, че ако се кандидатира за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова изрази убеденост, че в случай че се кандидатира за кмет на София, ще завоюва изборите. Тя за следващ път посочи, че ще вземе решението дали да се яви на вота през есента.
" Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет. Това се дължи на офанзивите, на които съм подложена. Това издава суматоха. Медиите, близки до властта, се пробват да ме дискредитират, тъй като се боят, че ще се кандидатирам за кмет. Затова се пробват да ме спрат ", сподели още Манолова пред bTV.

Тя посочи, че не е водила диалози за поддръжка с нито една политическа мощ. " Очаквам поддръжка от жителите, а не от партийните централи ", добави омбудсманът.

По думите ѝ сега тя не може да даде оценка на ръководството на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това обаче можело да се промени, в случай че въпреки всичко се кандидатира за кмет. " Имайте самообладание, ще бъдат задавани въпроси и ще има отговори ", сподели още Манолова.

„ Заплащането на труда на медицинските експертите е обидно ниско. Става въпрос за високо профилирани експерти. Техните претенции от месец март, които бяха декларирани, са безусловно обективни “. Това съобщи Манолова във връзка случая с кола за спешна помощ в Ямбол, която беше ударена от джип.

Омбудсманът още веднъж поддържа уволнената от „ Токуда “ здравна сестра Мая Илиева, която се оплака, че синдикатите от КНСБ и шефовете ѝ са я изгонили, тъй като прави стачки против управлението на лечебното заведение. „ Тя е потвърден експерт и над 20 години никой не е поставял под подозрение нейния опит. Уволнението ѝ е съшито с бели конци, пробва се да се всее боязън. Това не е демократично. В Стара Загора управлението на болничното заведение се опита да се саморазправи с лидерка на митингите, като я реалокира в по-тежко поделение “, разяснява Манолова.

„ Имаме десетки сигнали от жители поради приключването на данни от Национална агенция за приходите. В момента се прави параленост, дали не са дописвани и манипулирани данни. Даваме съответни рекомендации хората да се защитят. Те би трябвало да бъдат доста деликатни за злоупотреби върху тяхното имущество. При НАПлийкс е ясно, че някой злоупотреби с данни, оказа се, че виновните за случая са оставили необятно вратата “, сподели още Манолова.

Тя разяснява и епидемията от свинска чума. Омбудсманът била засипана от позвънявания през последните дни, които се оплаквали, че избиват животните им.

„ Имам заявена къща от 120 кв. м, с над 1 декар двор. Ако проявявате интерес, елате да я видите. Нямам проблем да ви поканя на кафе и в кв. „ Хладилника “. Живея в апартамент 94 кв. м. Моята благосъстоятелност и на фамилията ми са обществени, няма от какво да се тормозя “, сподели още Мая Манолова и още веднъж повтори, че съзнателно се вършат старания да бъде дискредитирана, тъй като властта се страхувала от успеха ѝ.

„ Не аз се бавя с решението си, вие доста бързате. Всичко е фокусирано върху моята персона, не виждам да сте фокусирани върху други персони. Днес с нашия диалог, по метода, по който го организирахме, ощетихме хората. Днес изтича последният период за ликвидиране на животните. Не е планувано обезщетение за хората, които не са се записали “, сподели още държавният омбудсман.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР