Омбудсманът Диана Ковачева поиска Комисията за защита на конкуренцията да

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска Комисията за защита на конкуренцията да
Коментари Харесай

Омбудсманът иска КЗК да провери за съгласувани практики при вдигането на цените на трите мобилни оператора

Омбудсманът Диана Ковачева изиска Комисията за защита на конкуренцията да ревизира дали има съгласувани практики при повдигането на цените на трите мобилни оператора, осведоми БНР.
Поводът е индексацията едновременно на цените на месечните абонаментни проекти с 15,3% и при трите оператора.
Омбудсманът към този момент сезира премиера, министри, и редица институции във връзка индексацията на цените, обърна се и към самите мобилни оператори с зов да преразгледат решението си.
Аргументът на Ковачева е, че страната дава финансови обезщетения на бизнеса и против това би трябвало да има условия за осъществяване от тяхна страна на съответна обществена и икономическа политика. 
Така да вземем за пример мобилните оператори през цялата предходна година, както и през тази, получават държавна помощ под формата на обезщетения за цените на тока, обръща внимание публичният медиатор.
Ковачева е безапелационна, че по време на рецесии и висока инфлация е належащо да бъде оказана поддръжка и отбрана на жителите като бъдат подхванати съответни, незабавни ограничения, за да не се покачат цените на мобилните услуги. 
Според нея едновременното повдигане на цените на услугите нарушава конкуренцията на пазара на електронни съобщителни услуги и лимитира правото на избор на клиентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР