Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко

...
Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко
Коментари Харесай

Омбудсманът иска психолог във всяко училище |

Омбудсманът Диана Ковачева упорства да бъде обезпечен психолог във всяко учебно заведение, защото след онлайн образованието от ден на ден се усеща потребността от психическа поддръжка, най-много измежду първолаците , съобщи БНР.

Ковачева уточни, че е получила сигнали от родители на първокласници, които са споделили, че децата им демонстрират експанзия и неспокойствие.

" Родителите споделят, че в действителност децата се усещат демотивирани, подтиснати, от обстоятелството, че са в изолираност и в действителност поддържат връзка само през екрана на компютъра или телефона си. За учебните заведения, които нямат учебни психолози в действителност е проблем, тъй като в действителност никой не работи с децата. За това рекомендацията ми е да се обезпечи опция, всяко учебно заведение да употребява услугите на психолог ", сподели още омбудсманът. 

Искането й към този момент е отправено към служебния министър на образованието Николай Денков. 

Във връзка с това Ковачева означи: 

" Все още чакам отговор на министъра. Проведох диалози с него, когато изпратих рекомендацията. Той прояви схващане. Надявам се, че ще могат да вземат поради, тъй като преди години имаше планове в учебните заведения, имаше на всички места учебни психолози, само че с приключването на тази поекти, сега няма такива ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР