Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до новия служебен министър на

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до новия служебен министър на
Коментари Харесай

Омбудсманът настоя за анулиране на всички глоби от 31 юли заради срив в системата за е-винетки

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до новия длъжностен министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков и до ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев, в която упорства да бъдат анулирани всички наложени обезщетителни такси ( от 70 лева) на 31 юли 2022 година, когато породи механически проблем при закупуването на винетки от уеб страницата на АПИ.

Миналата неделя уеб сайтът не работи от 8,55 ч. до 13.41 ч., като по информация от медиите, от организацията са уверили, че в този часови диапазон няма да глобяват водачите, пътуващи без е-винетка по републиканската пътна мрежа.

„ Смятам обаче, че е заслужено да няма наложени санкции за целия ден – 31 юли, защото хората, които са тръгнали на път и не са могли да платят пътната такса, не по тяхна виновност, не се имали опция да създадат това и след премахване на техническия проблем. Те няма по какъв начин да бъдат държани виновни и да ревизират по кое време тъкмо същият е отхвърлен “, безапелационна е проф. Ковачева.

Омбудсманът акцентира, че не е заслужено решение спорадичната процедура на АПИ, при такива случаи да се дава времеви диапазон от 4 часа след премахване на казуса на уеб страницата, в който водачите да могат да употребяват републиканската пътна мрежа, без да се постанова да стопират.

„ Още повече, при всички случаи може би ще има и пострадали, напуснали страната часове след премахване на срутва в системата “, добавя публичният бранител.

Препоръката тук:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР